Evde diş hassasiyeti nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Evde diş hassasiyeti nasıl geçer?
  2. Diş hassasiyeti için hangi diş macunu?
  3. Diş eti hassasiyeti nasıl olur?
  4. Diş sıkma diş hassasiyeti yapar mı?
  5. Diş hassasiyeti neden artar?
  6. Diş hassasiyeti nasıl anlaşılır?

Evde diş hassasiyeti nasıl geçer?

Tuzlu suyla gargara ağızdaki mikrop ve bakterileri yok ederek diş eti iltihabının önüne geçer. Ayrıca dişlerdeki sızlama ve hassasiyeti ortadan kaldırır. Üstelik yapımı da çok kolaydır. Tek yapmanız gereken bir bardak suya bir çay kaşığı tuz eklemek ve dişinizi fırçaladıktan sonra bu suyla ağzınızı çalkalamak.

Diş hassasiyeti için hangi diş macunu?

Sensodyne diş macunu dünyanın her yerinde diş hekimleri tarafından hassas dişler için önerilmektedir. Sensodyne hassas dişleri rahatlatmaya ve uzun süre hassasiyetten korumaya yardımcı olur.

Diş eti hassasiyeti nasıl olur?

Diş hassasiyeti, dişlerin altındaki dentin tabakasının zarar görmesi sonucu oluşur. Diş etlerinin çekilmesi sonucunda dişler tamamen ortaya çıkar. Bu da soğuk, sıcak, tatlı ve ekşi besinler tüketildiğinde dişlerdeki sinirleri uyararak hassasiyetin oluşmasına neden olur.

Diş sıkma diş hassasiyeti yapar mı?

Diş sıkma diş aşınmalarına yol açabilmektedir. Diş sıkma devam ettiği sürece oral bölgedeki hasar daha da artar; diş minesinde çatlaklar, dişlerde hassasiyet, mine kırıkları ve renklenme görülebilmektedir. Uzun vadede kemik erimesi ve diş eti çekilmesi ile karşılaşılabilmektedir.

Diş hassasiyeti neden artar?

Diş hassasiyeti dişleri kaplayan dentin tabakasının zarar görmesi sonucu ortaya çıkar. Dişlerin kökleri diş eti ile kaplıdır. Fakat diş etlerinin çekilmesi ile birlikte diş tamamen ortaya çıkar. Bu şekilde de sıcak, soğuk, tatlı ve ekşi besinler tüketildiğinde dişlerde ani bir tepki ve sinir uyarılmalarına neden olur.

Diş hassasiyeti nasıl anlaşılır?

DİŞLERİM HASSAS MI? Sıcak, soğuk, tatlı veya ekşi bir şey yerken veya içerken kısa süreli, keskin bir sızı veya diş fırçalarken ağrı hissediyorsanız, hassas dişleriniz olabilir, ancak diş ağrınızın başka nedenleri de olabilir.