Emziren anneler dolgu yaptırabilir mı?

İçindekiler:

  1. Emziren anneler dolgu yaptırabilir mı?
  2. Morfin anne sütüne geçer mi?
  3. Emziren anneler implant yaptırabilir mi?
  4. Emziren anne diş tedavisi olabilir mi?
  5. Hanefi mezhebinde diş dolgusu gusle mani midir?
  6. Gusül almadan diş dolgusu yaptırılır mı?
  7. Doğumdan hemen sonra diş çekilir mi?
  8. Emziren anneler antibiyotik kullanabilir mi?

Emziren anneler dolgu yaptırabilir mı?

Emziren hanımlarım doğumdan 4 ay sonra yüz dolgu uygulaması herhangi bir sakınca yoktur. Ancak dolgu enjeksiyonu yapıldıktan sonraki 24 saat boyunca sütünüzle bebeğinizi emzirerek beslememeniz önermemekteyim. Yüz dolgusunda kullanılan dolgunun içinde vücutta doğal olarak bulunan ve nem veren hyalüronik asit vardır.

Morfin anne sütüne geçer mi?

-Hayır. Bunun zararı hakkında bir çalışma yoktur.

Emziren anneler implant yaptırabilir mi?

İmplant yapımı için ise emziren anneler için uygun değildir. İşlemler ile birlikte ilaç kullanılması gerekecektir. Özellikle antibiyotikler ve ağrı kesicilerin süte karışması nedeni ile mümkün ise zorunlu durumlar dışında kullanılmaması gerekir. Emziren annenin önceliği bebek olmalıdır.

Emziren anne diş tedavisi olabilir mi?

Yukarıda da belirtildiği üzere amalgam dolgular dışındaki diş uygulamalarının anne sütüne zarar vermediğini söyleyebiliriz. Elbette diş çekilmesine engel olacak farklı bir sağlık sorunu ile beraber sinir sistemi problemleri ve kan pıhtılaşması gibi durumlar yaşanmıyorsa, emzirirken diş çekimi yapılabilir.

Hanefi mezhebinde diş dolgusu gusle mani midir?

Hanefî mezhebine göre ağız ve burnun içi vücudun dış kısmından sayılmaktadır. ... Diş dolgusunun ve kaplatmanın gusle engel olduğunu söyleyen kimseler bu esastan hareketle, dişine kaplama ve dolgu yaptıranların gusüllerinin sahih olmadığı kanaatini taşımaktadırlar.

Gusül almadan diş dolgusu yaptırılır mı?

Tedavi amacıyla diş doldurtmak veya kaplatmak caizdir. Dolgu, kaplama, tel taktırma, implant yaptırma veya sabit protez, abdest ve guslün sıhhatine engel olmaz. Ancak çıkarılıp takılabilen/sabit olmayan dişlerin gusül abdesti esnasında ağzı yıkarken (mazmaza) çıkarılması gerekir.

Doğumdan hemen sonra diş çekilir mi?

Hekimler, mümkün olduğunca hamilelik döneminde diş çekimi veya dolgu gibi müdahaleleri yaptırmak istemezler. Ancak gerekli durumlarda, diş tedavilerinin hamilelik sırasında yapılmasında bir sakınca yoktur. En uygun dönem ise hamileliğin ikinci 3 aylık dönemidir.

Emziren anneler antibiyotik kullanabilir mi?

ANTİBİYOTİK KULLANIRKEN, EMZİRMEYE ARA VERİLMESİNE ÇOĞUNLUKLA GEREK YOKTUR.” Emzirme döneminde alınan hemen hemen her ilaç belli miktarlarda bebeğe geçebilir. Antibiyotikler de anne sütüne gecen ilaçlar arasındadır. Ancak kullanılan antibiyotiklerin çoğu, bebekler için sakıncalı değildir.