Pire yumurtaları nasıl görünür?

İçindekiler:

  1. Pire yumurtaları nasıl görünür?
  2. Pire yumurtası ne zaman çıkar?
  3. Evi pire bastı ne yapmam lazım?
  4. Pire olup olmadığı nasıl anlaşılır?
  5. Pire yumurtadan ne zaman çıkar?

Pire yumurtaları nasıl görünür?

Pire yumurtası yapışkan değil; aksine kaygan yapıda ve sert bir kabuğa sahiptir. Hayvanların tüyleri arasından kolayca yere düşen pire yumurtaları dağınık bir şekilde pek çok yerde bulunabilir. Pire yumurtası beyaz renkli, oval bir yapıya sahiptir. Son derece küçük olan pire yumurtasının boyutu 0,5 mm civarındadır.

Pire yumurtası ne zaman çıkar?

Dişi pire yumurtalarını konakçının yüzey tüylerine ya da derisine bırakır.Pire yumurtaları, konakçı üzerinde değil yerde, halılarda, kilimlerde, yatak örtülerinde, döşemelerde ya da yerdeki çatlaklarda kuluçka evresini geçirirler ve çoğu pire iki gün içinde yumurtadan çıkar, 12 gün içerisinde bu yumurtalardan larvalar ...

Evi pire bastı ne yapmam lazım?

Evdeki pireye doğal çözüm arıyorsanız kolaylıkla hazırlayacağınız sirkeli sudan ya da narenciye solüsyonlarından yardım alabilirsiniz. Bir litre suyun içerisine 1,5 su bardağı sirke ekledikten ya da yarım litre suya bir limonu ekleyip kaynattıktan sonra hazırladığınız karışımı bir fısfısın içine koyabilirsiniz.

Pire olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Eğer ev halkının büyük çoğunluğunda kızarıklık, kaşınma ve kabarma görülüyorsa evde pire varlığından şüphelenilir. Evde pire varlığı halı, koltuk ve yatak üzeri takip edilerek de anlaşılabilir. eğer bu tip eşyalarından üzerinde siyah renkli ve sıçrayan minik canlılar bulunuyorsa evde pire varlığı söz konusudur.

Pire yumurtadan ne zaman çıkar?

Günde 40 ila 50 yumurta ile yaklaşık 50 gün içinde dişi bir pire 2000 yumurta üretebilir! Yaklaşık 2 gün gibi kısa bir sürede, pire larvaları yumurtadan çıkarak, zemin, halılar veya döşemelerdeki karanlık yerlerde saklanacaktır.