Endoskopi bayıltarak mı?

İçindekiler:

  1. Endoskopi bayıltarak mı?
  2. Enteroskopi nasıl yapılır?
  3. Balonlu Enteroskopi nedir?
  4. Çift balon Enteroskopi nasıl yapılır?
  5. Kolonoskopiden kaç gün önce diyete başlanır?
  6. Çift Balonlu Enteroskopi nedir?
  7. Push Enteroskopi nedir?
  8. Çift balon Enteroskopi neden yapılır?
  9. Kolonoskopi öncesi ağrı kesici alınır mı?

Endoskopi bayıltarak mı?

Birçok hastada endoskopi işlemi bayıltılarak veya uyutularak (genel anestezi altında) yapılabilir. Ortalama 3-5 dakika gibi çok kısa süren bu işlem esnasında hasta anestezi ekibi tarafından damardan verilen çeşitli ilaçlar ( fenatanil, dormicum, propofol, buscopan, metpamid, vb) sayesinde uyutulur.

Enteroskopi nasıl yapılır?

Çift Balonlu Enteroskopi Gastroskop ile incelenen onikiparmak bağırsağı ve kolonoskopi ile incelenen kalın bağırsağın arasında kalan ince bağırsağın incelendiği endoskopi yöntemdir. İç içe geçmiş iki tüpün uçlarındaki iki adet balonun bağırsak duvarlarına tutunarak ilerletilmesiyle uygulanır.

Balonlu Enteroskopi nedir?

Çift Balonlu Enteroskopi cihazı iç içe geçmiş, anten gibi uzayıp kısalabilen , uçların da ki balonlarla bağırsak duvarına tutunarak ilerlemeyi sağlayan bir cihazdır.

Çift balon Enteroskopi nasıl yapılır?

Üzerine geçirilen ikici tüpün (overtüp) uzunluğu ise yaklaşık 145cm'dir. Bunun ucunda şişirilme özelliği olan balon bulunur. Ayrıca enteroskopun ucuna da şişirilebilecek bir balon takılarak toplamda 2 balonla çalışma sağlanır. Bu 2 balon ince uzun borularla şişirme işlemi yapabilen bir alete bağlanır.

Kolonoskopiden kaç gün önce diyete başlanır?

Kolonoskopi işleminden 48 saat önce yumuşak gıda diyetine başlanmalıdır. Bu süreçte omlet, sebze püresi, çorba, smoothie gibi yiyecek ve içeceklerin tüketilmesi önerilir.

Çift Balonlu Enteroskopi nedir?

Çift Balonlu Enteroskopi cihazı iç içe geçmiş, anten gibi uzayıp kısalabilen , uçların da ki balonlarla bağırsak duvarına tutunarak ilerlemeyi sağlayan bir cihazdır.

Push Enteroskopi nedir?

İnce bağırsakda push enteroskopi (itilerek yapılan endoskopi) denilen bir yöntemle ince barsağın sadece proksimal (en yakın) kısmı incelenebilmekdedir.

Çift balon Enteroskopi neden yapılır?

Çift Balonlu Enteroskopi (Double Balon Enteroskopi)(DBE) DBE, ince barsaklardaki patolojik durumların saptanması ve tedavisi için kullanılan endoskopik işlemdir. Ağızdan (oral) veya anal kanaldan (makattan)(anal) girilerek yapılabilir.

Kolonoskopi öncesi ağrı kesici alınır mı?

Kanı sulandıran ilaç (kumadin, dipiridamol, tiklopidin, vs) kullanan hastalar işlem öncesi kendi doktorları ile görüşerek kolonoskopi için bu ilaçların ayarlanmasını istemelidirler. Kolonoskopiden en az 1 hafta öncesinden aspirin ve diğer anti-inflmatuvar ilaçların (ibufen, naprosin vs ) kesilmesi gereklidir.