Portakal kabuğu yüze nasıl sürülür?

İçindekiler:

  1. Portakal kabuğu yüze nasıl sürülür?
  2. Portakal kabuğunu yüzümüze sürersek ne olur?
  3. Portakal yüze nasıl uygulanır?
  4. Portakal kabuğu maskesi nasıl yapılır?
  5. Portakal yüz maskesi nasıl yapılır?
  6. Portakal yağı cilde sürülür mü?

Portakal kabuğu yüze nasıl sürülür?

* Portakal kabuklarını iyice ezin ve içerisine kabartma tozunu ekleyip macun haline getirin. Maskeyi cildinize uygulayıp 1 saat kalmasını bekleyin. Haftada 2–3 kez portakal maskesini uygulayabilirsiniz.

Portakal kabuğunu yüzümüze sürersek ne olur?

Portakal kabukları cilt tonunu geliştirmeye yardımcı olur. Portakalın içerisinde bulunan C vitamini içeriği, cildinizin esnekliğini korumasına yarar, cildi gerginleştirerek parlaklık, canlılık kazanmasını sağlar, donukluğu önler ve sağlıklı bir parlaklık katar.

Portakal yüze nasıl uygulanır?

Pürüzsüz ve sağlıklı bir cilde sahip olmayı kim istemez? Bunun için tek yapmanız gereken düzenli olarak portakal maskesi uygulamaktır. 3 yemek kaşığı portakal suyunun içerisine, 3 yemek kaşığı kadar un ekleyin. Krem kıvamına gelene kadar karıştırın. Cildinize sürdükten sonra 20 dakika bekleyin ve ardından durulayın.

Portakal kabuğu maskesi nasıl yapılır?

Bunun için tek yapmanız gereken düzenli olarak portakal maskesi uygulamaktır. 3 yemek kaşığı portakal suyunun içerisine, 3 yemek kaşığı kadar un ekleyin. Krem kıvamına gelene kadar karıştırın. Cildinize sürdükten sonra 20 dakika bekleyin ve ardından durulayın. Şaşırsanız da etkisini hem göreceksiniz.

Portakal yüz maskesi nasıl yapılır?

Bir kase içerisinde 2 yemek kaşığı portakal suyunu ve 1 yemek kaşığı yoğurdu karıştırın. Bu karışımı cildinizin her bir noktasında uygulayabilirsiniz. Yüzünüze sürdükten sonra 10 dakika kadar bekletin ve durulayın. Portakal suyu, vitamin ve mineraller bakımından zengindir.

Portakal yağı cilde sürülür mü?

Portakal yağı, bu özelliği sayesinde sivilce ve akne gibi cilt problemlerini giderilmesinde etkili oluyor. Portakal yağını cildinize masaj yaparak uygulamanız, cildinizdeki kolajen artışını sağlayarak yaşlılık belirtilerini ve cilt hasarını önlemede etkilidir.