Ehliyet için göz raporu nereden alınır?

İçindekiler:

  1. Ehliyet için göz raporu nereden alınır?
  2. Hastane Aile Hekimi rapor verir mi?
  3. Sürücü olur sağlık raporu hangi bölümden alıyor?
  4. Ekranlı araçlarla çalışanların göz muayenesi hangi durumda yapılmalıdır?
  5. Göz muayenesi ne sıklıkta yapılmalı?
  6. Ek 2 sağlık raporu nereden alınır?
  7. Işe giriş periyodik muayene nasıl yapılır?

Ehliyet için göz raporu nereden alınır?

Sağlık ocakları (aile hekiminiz) Özel hastaneler. Özel tıp merkezleri, poliklinik ya da muayenehaneler.

Hastane Aile Hekimi rapor verir mi?

Çalışan hastalık durumunda iş yeri hekimine başvurabilir. İşe gelmesine engel bir durumun tespitinde iş yeri hekimi çalışana 2 gün istirahat verebilir. Aile hekimleri ise bir seferde en fazla 10 günlük rapor verebilirler.

Sürücü olur sağlık raporu hangi bölümden alıyor?

Ehliyeti değiştirmek isteyen kişiler; aile sağlığı merkezlerinden, üniversitelere ve bakanlıklara bağlı sağlık tesislerinden, özel hastanelerden, özel polikliniklerden, tıp merkezlerinden ve özel muayenehanelerden sağlık raporu alabilirler.

Ekranlı araçlarla çalışanların göz muayenesi hangi durumda yapılmalıdır?

MADDE 9 – (1) İşyerinde, ekranlı araçlarla çalışmaya başlamadan önce ve ekranlı araçlarla çalışmadan kaynaklanabilecek görme zorlukları yaşandığında çalışanların göz muayeneleri yapılır.

Göz muayenesi ne sıklıkta yapılmalı?

50 yaşından küçükseniz, bilinen bir göz ya da sistemik rahatsızlığınız yoksa ve gözlerinizle ilgili şikayetiniz de yoksa 2-4 yılda bir muayene olmanız yeterlidir.

Ek 2 sağlık raporu nereden alınır?

Aynı kanun 15. maddesinde bu konuya şöyle yanıt veriyor: “Bu Kanun kapsamında alınması gereken sağlık raporları işyeri hekiminden alınır. 50'den az çalışanı bulunan ve az tehlikeli işyerleri için ise kamu hizmet sunucuları veya aile hekimlerinden de alınabilir.” Buradaki “kamu hizmet sunucusu”ndan kastedilenler devlet ...

Işe giriş periyodik muayene nasıl yapılır?

İşe giriş muayeneleri sadece ve sadece çalışanın işe başlayacağı işyeri hekimi tarafından yapılabilir. Başka bir yerde veya işte yapılan işe giriş muayeneleri geçerli değildir. Muayene için hekim tarafından tetkikler istenebilir. Bu tetkikler aynı iş bile olsa hekimden hekime değişiklik gösterebilir.