Ayvalık Sarımsaklı Plajı dünyada kaçıncı?

İçindekiler:

  1. Ayvalık Sarımsaklı Plajı dünyada kaçıncı?
  2. Sarımsaklı Plajı taşlı mı?
  3. Sarımsaklı Plajı nerede denize girilir?
  4. Patara Plajı dünyada kaçıncı?
  5. Sarımsaklıda hangi Beach?

Ayvalık Sarımsaklı Plajı dünyada kaçıncı?

ADEN KUMSALINDAN SONRA DÜNYANIN 2. EN BÜYÜK PLAJI Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yer alan, 14 kilometre uzunluğuyla Aden Kumsalı'ndan sonra dünyanın 2'inci en büyük plajı olarak kabul edilen Sarımsaklı Plajı bu sabah denetlendi.

Sarımsaklı Plajı taşlı mı?

Sarımsaklı Plajı Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bulunuyor. Ayvalık'ın Küçükköy beldesinde yer alan Sarımsaklı Plajını adının da ilginç bir hikayesi vardır. Bu bölgeden çıkarılan ve kilise ile ev yapımında kullanılan sarımsı taşlar vardır.

Sarımsaklı Plajı nerede denize girilir?

Ayvalık'ın otel ve plaj bölgesi olan Sarımsaklı Ayvalık'a 8 kilometre uzaklıkta, Küçükköy beldesi sınırları içinde yer almaktadır. 7 kilometre uzunluğunda ve 100 metre eninde olan Sarımsaklı plajı uzun bir kumsala ve oldukça temiz bir denize sahiptir. Plajlar halka açık ve ücretsizdir.

Patara Plajı dünyada kaçıncı?

Patara Plajı Kaş'a 43 km uzaklıkta yer alıyor. 12 km'lik sahil uzunluğu ve 1500 metreye ulaşan genişliği ile dünyanın 1. en uzun plajı ünvanına sahip. İncecik kumdan oluşan plajı aynı zamanda Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtlama alanı. O yüzden sabah 8 akşam 8 arası dışında plaj kullanıma kapalı.

Sarımsaklıda hangi Beach?

Ayvalık Sarımsaklı sahilinin en güzel yerlerinden birinde bulunan El Turco Beach, mavinin ve yeşilin buluştuğu bir aile ortamında temiz, konforlu ve huzurlu bir gün geçirmeniz için en ideal yerlerden biridir.