Yetişkinlerde sarılık hastalığı nedir?

İçindekiler:

  1. Yetişkinlerde sarılık hastalığı nedir?
  2. Sarılık krizi nedir?
  3. Yetişkinlerde sarılık bulaşıcı mıdır?
  4. Sarılık başkasına geçer mi?

Yetişkinlerde sarılık hastalığı nedir?

YETİŞKİNLERDE SARILIK NEDİR? Sarılık, cilt, sklera (gözlerin beyazları) ve mukoza zarlarının sarardığı bir durumdur. Bu sarı renge, sarı-turuncu safra pigmenti olan yüksek bir bilirubin seviyesi neden olur. Safra, karaciğer tarafından salgılanan sıvıdır.

Sarılık krizi nedir?

Sarılık, kandaki bilirubin düzeyinin artması sonucu deri, göz ve mukozaların sarı renk alması durumudur. Bir belirti (semptom) olup çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir, tek bir hastalığa işaret etmez. Hepatite genellikle A, B, C, D, E virusları yol açar. A ve E virüsleri sıklıkla dışkı yolu ile bulaşır.

Yetişkinlerde sarılık bulaşıcı mıdır?

Yaz mevsiminin gelmesi ile salgınlaşan sarılık, çok küçük virüslerin sebep olduğu ve karaciğerin iltihaplanmasına neden olan bir hastalıktır. Bilindiği üzere A virüsüyle oluşan sarılık, çok bulaşıcı ve yaygındır ancak hafifçe atlatılır. genellikle sarılık hastalığı bulaşıcı bir hastalık olarak belirtilmektedir.

Sarılık başkasına geçer mi?

Sarılıkların, sadece bazı mikroplarla oluşanları bulaşıcıdır. Diğer sarılıklarda kesinlikle bulaştırıcılık yoktur. Ancak, sarılığın nedeni doktorunu tarafından tam olarak tespit edilmesine dek bulaşıcı kabul etmek yararlıdır.