Makine teçhizat ve yazılım desteği ne kadar?

İçindekiler:

  1. Makine teçhizat ve yazılım desteği ne kadar?
  2. KOSGEB sertifika destegi nedir?
  3. Makine teçhizat ve yazılım desteği nedir?
  4. KOSGEB geleneksel girişimci sertifika desteği nedir?
  5. Makine ve teçhizat nelerdir?

Makine teçhizat ve yazılım desteği ne kadar?

Destek programı süresi içinde girişimcilerin ve işletmelerin ortak kullanımına yönelik satın alınan makine-teçhizat giderleri ile yazılım lisans bedeli veya zaman sınırlı lisans kullanım bedelinin % 75'i için 500.000 TL'ye kadar geri ödemesiz ve 1.000.000 TL'ye kadar geri ödemeli destek sağlanır.

KOSGEB sertifika destegi nedir?

Sertifika desteği kapsamında, kurulan firma için gereken mesleki ve teknik sertifika ve buna benzer belgeler desteklenmektedir. Firmaya destek oranı uygulanmaksızın geri ödemesiz olarak toplam 5.000 TL'ye kadar destek sağlanmaktadır.

Makine teçhizat ve yazılım desteği nedir?

Makine teçhizat desteği vatandaşların açacağı iş yerlerine gerçekleştirecekleri üretim ile bağlantılı ekipman ve yazılım alabilmeleri için verilen bir hibe desteğidir. İş planı sonrası girişimci tarafından finanse edilen makine, teçhizat ve yazılım üzerinden ibra usulü ile alınan bu destek %75 oranındadır.

KOSGEB geleneksel girişimci sertifika desteği nedir?

Bu destek programının amacı girişimcilerin kurduğu yeni işletmelerin hayatta kalma oranının arttırılmasını sağlamaktır. Bu programa Geleneksel Girişimci Eğitimi'ni tamamlamış olan girişimcilerin kurduğu işletmeler başvurabilir.

Makine ve teçhizat nelerdir?

Makine: Herhangi bir enerji türünü başka bir enerjiye dönüştürmek, belli bir güçten yararlanarak bir işi yapmak veya etki oluşturmak için çeşitli mekanik parçalardan oluşan düzenekler bütününe makine denir. Teçhizat: Araç-gereç donanım anlamına gelmektedir.