Atatürk hangi özelliklere sahip?

İçindekiler:

  1. Atatürk hangi özelliklere sahip?
  2. Atatürk karizmatik bir lider mi?
  3. Karizmatik yönetim ne demek?
  4. Bir liderin özellikleri nedir?

Atatürk hangi özelliklere sahip?

Atatürk aynı zamanda açık sözlü, planlı ve programlı çalışan, bol bol kitap okuyan, başka ülkelerin kültürlerini araştıran, bilime önem veren, gerçekçi ve mantıklı kişilik özelliklerine sahipti. Tüm bu kişilik özellikleri ile Mustafa Kemal Atatürk dünyanın en büyük önderlerinden biridir.

Atatürk karizmatik bir lider mi?

Ayrıca, kendini her alanda bilinçli olarak hazırladığı sıralarda kazandığı özellikler bakımından da özel yeteneklere sahip olağanüstü bir liderdir. Atatürk'ün olağanüstü karizmatik bir lider olmasının, kazandığı zaferler ve onları destekleyen yenilik hareketleri sağlamıştır. ... Böylece adı Mustafa Kemal olmuştur.

Karizmatik yönetim ne demek?

Karizmatik otorite (İngilizce: Charismatic authority), Alman sosyolog Max Weber tarafından geliştirilen bir liderlik kavramıdır. Otoritenin liderin karizmasından kaynaklandığı bir tür örgütlenme veya bir liderlik türünü içerir. Bu, diğer iki otorite türünün tersidir: yasal otorite ve geleneksel otorite.

Bir liderin özellikleri nedir?

Liderlik tanımları farklılaşabilir ama hepsinin ortak yönünü de içerisine alan tanımı şudur: bir topluma veya organizasyona fayda sağlayan, değişimi yöneten, etrafındakileri ideale ve hedefe yönlendirebilen kişidir.