Istanbul Üniversitesi 180 kuralı nedir?

İçindekiler:

  1. Istanbul Üniversitesi 180 kuralı nedir?
  2. Istanbul Üniversitesi açıköğretim DD ile geçilir mi?
  3. Auzef geçme notu 40 mi?
  4. Auzef 180 kuralı nedir?
  5. Auzefte 180 kuralı nedir?
  6. Auzefte DD geçer mi?
  7. Auzef geçmek için kaç puan gerekir?
  8. Auzef 180 kuralı kalktı mi?
  9. Auzef M notu nedir?
  10. Auzef geçme notu kaç?

Istanbul Üniversitesi 180 kuralı nedir?

i) Bir öğrencinin tamamladığı son iki yarıyıldaki AGNO'larının her ikisi de 1.80 baraj değerinin üzerinde ise: Öğrenci bir sonraki yarıyıla kayıt yaptırır ve bu yarıyıldaki dersleri alır. Öğrencinin son iki yarıyılda hiç F notu yoksa, bu gibi öğrencilere “Başarılı Öğrenci” denir.

Istanbul Üniversitesi açıköğretim DD ile geçilir mi?

- DD, DC harf notları koşullu geçildiğini gösterir, telafi sınavında işaretleme yapmak öğrencilerimizin tercihindedir, notlarını yükseltmek amacıyla işaretleme yapabilirler, her koşulda telafi sınavından alınan not geçerli olacaktır.

Auzef geçme notu 40 mi?

Yeni yönetmeliğe göre bundan sonra vizelerin %40 finallerin ` ortalaması alınacak olup açık öğretim öğrencileri için geçme notu 40 uzaktan eğitim öğrencileri için geçme notu 50 olarak belirlenmiştir.

Auzef 180 kuralı nedir?

İstanbul Üniversitesi Senatosu tarafından 20.09.2019 tarihinde alınan karar uyarınca Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesinde 20 eğitim öğretim yılında ders seçme ve başarı durumunun tespitinde 1.80 kuralı uygulanmayacaktır.

Auzefte 180 kuralı nedir?

iii) Bir öğrencinin tamamladığı son iki yarıyıldaki AGNO'larının her ikisi de 1.80'in altında ise, bu gibi öğrencilere “Başarısız Öğrenci” denir. * Başarısız öğrenciler, kesinlikle üst yarıyıldan ders alamazlar. * Başarısız öğrenciler, sadece iki yarıyıl önce FF, DC ve DD aldıkları dersleri almak zorundadırlar.

Auzefte DD geçer mi?

Öğrencinin genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise CD, DC ve DD geçer harf notlarıdır. FF ise başarısız harf notudur.

Auzef geçmek için kaç puan gerekir?

AUZEF HARF NOTU NASIL HESAPLANIR? Öğrencilerin, yarıl veya yıl içindeki etkinlik notlarına bakılmadan bir dersten koşullu ya da doğrudan geçmeleri için açık öğretim programlarının yarıyıl ve yıl sonu sınavlarından 100 tam puan üzerinden en az 40 puan, uzaktan öğretim programlarından da en az 50 puan almaları gerekiyor.

Auzef 180 kuralı kalktı mi?

İstanbul Üniversitesi Senatosu tarafından 20.09.2019 tarihinde alınan karar uyarınca Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesinde 20 eğitim öğretim yılında ders seçme ve başarı durumunun tespitinde 1.80 kuralı uygulanmayacaktır.

Auzef M notu nedir?

M harf notu ilgili ders ya da derslerden muaf olduğunuz anlamına gelmektedir. Dolayısıyla muaf olduğunuz dersi tekrar almanız gerekmemektedir.

Auzef geçme notu kaç?

AUZEF DERS GEÇME NOTU KAÇ? Öğrencilerin, yarıyıl/yıl içi etkinlik notlarına bakılmaksızın bir dersten koşullu veyadoğrudan geçebilmeleri için açıköğretim programlarında yarıyıl/yılsonu sınavından 100 (yüz) tam puan üzerinden en az 40 (kırk), uzaktan öğretim programlarında ise en az 50 (elli) puan almaları gerekir.