Hamileler Ucağa binebilir mi?

İçindekiler:

  1. Hamileler Ucağa binebilir mi?
  2. Hamileler için uçak raporu kaç gün geçerli?
  3. Gebelikte kaçıncı haftaya kadar seyahat edilir?
  4. 7 aylık hamile iken yolculuk yapılır mı?

Hamileler Ucağa binebilir mi?

Pegasus politikalarına göre tekil hamileliklerde, hamileliğin 36. haftasına kadar uçakla seyahat edilmesinde bir sorun yoktur. Çoğul hamileliklerde ise bu süre 32 haftadır. Hamileliği bu süreyi geçen yolcularımızı, doktor raporları olsa bile uçuşlara kabul edememekteyiz.

Hamileler için uçak raporu kaç gün geçerli?

- Hiçbir havayolu şirketi 36. hafta ve sonrasında, doktor raporu olsa dahi uçuşa hamile yolcu kabul etmiyor. - Doktor raporunun uçuş tarihinden en fazla 7 gün önce alınmış olması gerekiyor. Ayrıca raporun üzerinde; onaylayan doktorun adı-soyadı, diploma numarası, ıslak imza ve kaşesinin olması çok önemli.

Gebelikte kaçıncı haftaya kadar seyahat edilir?

Gebeliğin 11. -36. haftası seyahat için en uygun dönemlerdir. Düşük tehlikesi, erken doğum riski, kanama ve pıhtılaşma sorunları olan anne adayları seyahat öncesi doktorları ile durumlarını görüşmeleri gereklidir. Gebelikte uzun mesafelerde uçak ile seyahat tercih edilmelidir. Bunu özel araç ile seyahatler takip eder.

7 aylık hamile iken yolculuk yapılır mı?

Hamilelikte seyahat çoğu kadın için güvenlidir. Siz ve karnınızdaki bebek sağlıklı olduğu sürece hamileliğin 36. haftasına kadar yolculuk etmek güvenlidir.