iPhone 6 batarya bozulduğunu nasıl anlarız?

İçindekiler:

  1. iPhone 6 batarya bozulduğunu nasıl anlarız?
  2. Telefonun bataryasının öldüğünü nasıl anlarız?
  3. iPhone bozuk batarya nasıl anlaşılır?
  4. iPhone pil yüzdesine nasıl bakılır?

iPhone 6 batarya bozulduğunu nasıl anlarız?

Eğer telefonunuza iOS 11 ve üstü bir sürüm yüklediyseniz, telefonunuzun ayarlar kısmından pil sağlığına girerek tefonunuzun pilinin ne kadar sağlıklı olduğunu görebilirsiniz. Telefonunuzun batarya sağlığı yüzde 85 altına düşmüş ise batarya değişiminin vakti gelmiş demektir.

Telefonun bataryasının öldüğünü nasıl anlarız?

Eğer akıllı telefonunuzda gün içerisinde bir anda şarj seviyesi düşüyorsa ve telefonu çok fazla kullanmadığınız halde bunu yaşıyorsanız, batarya ömrü bitmiş olabilir. Ayrıca telefon şarjının seviyesi yüksek olduğu halde birden biterek telefon kapanıyorsa aynı şekilde bataryada bir sorun var demektir.

iPhone bozuk batarya nasıl anlaşılır?

Batarya dolu olmasına karşın telefonun açılmaması bir sorun oluğu anlamına gelir. Ayrıca genel olarak yeterli gelen şarjın bir zaman sonra yetmemesi ve beklenmedik anlarda şarjın bitmesi yine bataryanın bozulma belirtilerinden biri olarak karşımıza çıkar.

iPhone pil yüzdesine nasıl bakılır?

iPhone X ve sonraki modellerinde pil yüzdesini Denetim Merkezi'nde görebilirsiniz. Ekranınızın sağ üst köşesinden aşağı kaydırmanız yeterlidir. iPhone SE (2. nesil) modelinde, iPhone 8 veya önceki modellerinde, iPad ve iPod touch (7. nesil) model aygıtlarda pil yüzdesini durum çubuğunda görebilirsiniz.