Kadınların sırtı neden ağrır?

İçindekiler:

  1. Kadınların sırtı neden ağrır?
  2. Sol sırt ağrısı neyin belirtisi?
  3. Sol sırt ağrısı hangi bölüm bakar?
  4. Kulunç ağrısı için hangi doktora gidilmeli?

Kadınların sırtı neden ağrır?

Sırt ağrısı, sırtımızda bulunan omurganın iki yanındaki kasların gerilmesi ile oluşur. Sırt ağrısına yol açan bu gerilmenin en büyük nedeni strestir. Normalde ''C'' harfine benzeyen boyun omurgası düzleşir, omuz ve sırta giden sinirlerin çıkışları daralır ve sinirler baskı altında kalır.

Sol sırt ağrısı neyin belirtisi?

Sol sırt ağrısı nedenleri olarak sayabileceğimiz durumlar arasında ise üreme organlarında oluşabilecek hastalıklar, böbrekle ilgili hastalıklar ve bağırsakla ilişkili hastalıklar yer almaktadır. Bunların yanında boyun bölgesinde oluşan fıtıklar da sırt ağrısını tetikleyen sebeplerden birisi olabilir.

Sol sırt ağrısı hangi bölüm bakar?

Sırt ağrıları yaşayan bireyler öncelikli olarak aile hekimlerine gerekli başvuruda bulunabilir. Daha sonra ise aile hekimi durumun ciddiyetine bağlı olarak farklı doktorlara sevk edebilir. Genellikle sırt ağrıları söz konusu olduğunda bir ortopedi ya da fizik tedavi uzmanına gözükmek gerekir.

Kulunç ağrısı için hangi doktora gidilmeli?

KULUNÇ AĞRISI İÇİN HANGİ BÖLÜME/DOKTORA GİDİLİR? Kulunç ağrısı için hastanelerin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümüne başvurmanız gerekir. Fizik tedavi uzmanı gerekli fiziksel muayeneyi yaparak tedaviyi başlatır.