Hastalar oturarak nasıl namaz kılınır?

İçindekiler:

  1. Hastalar oturarak nasıl namaz kılınır?
  2. Hacet Namazı oturarak kılınır mı?
  3. Ayakta işeyen namaz kılabilir mi?
  4. Hamileyken namaz kılınır mı?

Hastalar oturarak nasıl namaz kılınır?

Hasta ayakta duramayacak gibi ise oturarak namazını kılar. Rüku için yarım eğilir; secdeleri aynen yapar. Oturarak namaz kılan kişinin, rüku ve secde yapabilecek gücü yoksa, bunları ima ile yapar. Bir hasta ayakta kılamadığı gibi oturarak da kılamıyorsa, yatarak ima ile namazını kılar.

Hacet Namazı oturarak kılınır mı?

Rekatta, ayağa kalkılıp Kıyama durulur ve besmele çekilir. Fatiha Suresini ve sırası ile birer kez İhlas suresi, Felak suresi ve Nas suresi okunup rüku'ya gidilir. Secde'ye gidilir ve doğrulup tekrar Secde'ye gidilir. Oturarak Ettahiyyatu, Allahumme salli, Allahumme Barik ve de Rabbenâ dualarını okunur.

Ayakta işeyen namaz kılabilir mi?

Namaz kılan idrarı üzerine sıçratmamak için duyarlılık göstermesi gerekir. İslam fıkhında buna 'istibra' denir. Kişi ayakta idrar yaptıktan sonra abdest alırsa ve bu birkaç adım sonra çıkarsa abdestin bozulmasına yol açar. Bu durumda namazın sıhhatini tehlikeye düşürür.

Hamileyken namaz kılınır mı?

Hamile olan kadın, namazda rükû ve secde yapması kendisine veya karnındaki bebeğe zarar verecekse, haberimizde anlatılanlardan kendisine uygun gelen şekilde namazını kılar. Namaz kılmak, İslam'ın 5 şartından birisidir.