Cam nasil bezle silinir?

İçindekiler:

  1. Cam nasil bezle silinir?
  2. Cam silme suyu nasıl yapılır?
  3. Cam silerken hangi bez kullanılır?
  4. Eski camlar nasıl parlatılır?
  5. Pimapen kapı neyle silinir?
  6. Camları nasıl Parlatabilirim?

Cam nasil bezle silinir?

Mikrofiber bez, iki farklı bez ya da gazete kağıdı kullanın Camları lekesiz bir biçimde silebilmek için suyu iyi emen, tüy bırakmayan mikrofiber türü bezleri tercih etmelisiniz. Bu tür bezler marketlerde satılıyor ve hakikaten de fark yaratıyorlar, bu nedenle satın almaya değer.

Cam silme suyu nasıl yapılır?

Yaklaşın 1.5 litre suyun içine 3 yemek kaşığı kadar şampuan ekleyip iyice köpürtün. Şampuanla cam silme hem lekelerin daha kolay çıkmasına hem de camların daha parlak bir görüntüye kavuşmasına yardımcı olur. Ayrıca şampuan sayesinde ortama güzel bir koku yayılır.

Cam silerken hangi bez kullanılır?

Bunun için daha sık dokunmuş kumaşlar veya kâğıt dokuları kullanarak cam silmek diğerlerine oranla daha olumlu sonuçlar vermektedir. Ayrıca son yıllarda oldukça popüler olan mikro fiber bezler de cam temizliğinde oldukça etkili olmuştur.

Eski camlar nasıl parlatılır?

Herhangi bir deterjan veya sabun tarzı bir temizleyici madde kullanmak zorunda da değilsiniz. Sadece camı biraz cam suyu yardımıyla ıslatıp ardından gazete kağıdıyla bir güzel silmeniz yeterli. İsteğe bağlı olarak cam suyu ile birlikte sirke de kullanabilirsiniz.

Pimapen kapı neyle silinir?

- Karbonat ve limon karışımının beyazlatıcı etkisini herkes tarafından biliniyor. Pimapen oldukça sararmış, tozlanmış ise önce karbanot ve limon karışımı yaparak bir bezle üzerinden geçiniz. 5 dakika bekletip temiz bir su ile durulayınız. İhtiyaç durumuna göre işlemi bir kez daha tekrarlayabilirsiniz.

Camları nasıl Parlatabilirim?

Camı silmek için kullanılacak su içerisine camların parlamasını ve lekelerin tamamen çıkmasını sağlamak için birkaç damla bulaşık deterjanı ve yarım çay bardağı sirke koymak gerekmektedir. Camın üzerinde toz veya leke bırakmamak için toz bırakmayan mikro fiber bezler kullanılmalıdır.