Renk körü engelli raporu alabilir mi?

İçindekiler:

  1. Renk körü engelli raporu alabilir mi?
  2. Katarakt yüzde kaç rapor verilir?
  3. Hepatit B taşıyıcısı yüzde kaç rapor verilir?
  4. Renk körlüğü gece çalışmaya engel mi?

Renk körü engelli raporu alabilir mi?

Soru önergesini cevaplayan Bakan Soylu ise, maluliyet değerlendirmesinde renk körü hastalığının yer almadığını ve Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Rapoları Hakkında Yönetmelikte, renk körlüğünün görme kaybına yol açmadığı durumlarda, herhangi bir engel oranının da bulunmadığını ...

Katarakt yüzde kaç rapor verilir?

Tek göz kaybında heyet hastanelerden verilen rapor oranı yüzde 32'dir. Engelli ya da malulen emeklilik için en az yüzde 40 oranında raporunuzun bulunması gerekmektedir.

Hepatit B taşıyıcısı yüzde kaç rapor verilir?

Eğer koşulları karşılıyorsanız kronik Hepatit B veya taşıyıcılık raporu alabilirsiniz. Peki, sağlık raporu için hangi kıstaslar geçerli? Kronik Hepatit B hastalığı veya taşıyıcılığının kanıtlanması gerekiyor. Bu geçerli olduğunda engellilik raporunda yüzde 15 oranında bir yüzde dilimin verilmesi söz konusu olabiliyor.

Renk körlüğü gece çalışmaya engel mi?

Ancak renk körlüğü genel olarak yaşam kalitesini düşüren bir hastalıktır ve renk körlüğü olanlar renkleri ayırt etmenin önemli olduğu bir takım işlerde çalışamazlar. Halk arasında tavukkarası ismi verilen gece körlüğü A vitamini eksikliğinin sebep olduğu bir göz problemidir.