Anadolu Lisesine gidersek hangi meslek olabilir?

İçindekiler:

  1. Anadolu Lisesine gidersek hangi meslek olabilir?
  2. Hangi liseden mühendis olunur?
  3. Inşaat mühendisi olmak için hangi okullara gitmek gerekir?
  4. Bilgisayar mühendisliği için hangi liseye gidilmelidir?
  5. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açıldı mı?

Anadolu Lisesine gidersek hangi meslek olabilir?

Anadolu Lisesi mezunları; Sayısal alanından ( Tıp, Eczacılık, Mühendislik vb.), Eşit Ağırlık alanından (Hukuk, İşletme, Psikoloji vb.), Sözel alanından (Halkla İlişkiler, Gazetecilik, Tarih vb.), Yabancı dil alanından (İngiliz Dili ve Edebiyatı, Mütercim ve Tercümanlık vb.) birçok bölüme yerleşmektedir.

Hangi liseden mühendis olunur?

Cevap:Meslek Lisesi mezunları Mühendislik Fakülteleri veya Teknoloji Fakülteleri´nin mühendislik bölümlerinde lisans eğitimi alarak "Mühendis" olabilirler. Teknoloji Fakültelerinde sadece meslek lisesi mezunlarının tercih de bulunabileceği kontenjanlar ayrılmaktadır(M.T.O.K.

Inşaat mühendisi olmak için hangi okullara gitmek gerekir?

İnşaat mühendisi olabilmek için liselerin sayısal ya da eşit ağırlık bölümünden mezun olmak gerekiyor. Daha sonra üniversitelerin 4 yıllık lisans programlarından mezun olmalı ve zorunlu stajları yapmalıdır.

Bilgisayar mühendisliği için hangi liseye gidilmelidir?

Hangi liseye gitmen konusunda önceliğin Anadolu ve Fen liseleri olsun. Eğer olurda bu liselere gitmek istemezsen gideceğin meslek lisesi şehrin en iyi meslek liselerinden biriyse öyle gitmeni şiddetle tavsiye ederim.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açıldı mı?

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan: Sultanahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Yüz Yüze Eğitimi Açtı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Sultanahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'ne katıldı.