Imam nikahın da kimler olur?

İçindekiler:

  1. Imam nikahın da kimler olur?
  2. Imam nikahı ne işe yarar?
  3. Dini nikah olmadan olur mu?
  4. Dini nikahta mehir şart mı?
  5. Imam nikahında şahit anne baba olur mu?
  6. Dini nikah olmadan resmi nikah caiz mi?
  7. Mehir mi mehir mi?
  8. Aynı soyadı taşıyan nikah şahidi olabilir mi?

Imam nikahın da kimler olur?

Müslüman iki erkek veya Müslüman 2 kadının şahit olması gerekmektedir. Delilerin ve çocukların şahitlikleri kabul olmaz. Gelin ve damat eğer isterlerse yerlerine vekalet vererek nikahı geçekleştirebilirler. Nikahın duyurulması, nikah aileden ve akrabadan gizli tutulmaması gerekir.

Imam nikahı ne işe yarar?

Halk arasında daha çok 'İmam nikahı' tabiri olarak kullanılan dini nikah, bazı şartların yerine getirilmesi ile çiftlerin Allah (c.c. )'un huzurunda kıydığı nikah akitidir.

Dini nikah olmadan olur mu?

Dinimizde Müslüman bir kadının gayri müslim erkek ile evlenmesi yasaktır. Resmi nikahta da bu durum şart değildir, es geçilebiliyor. Eğer gerçekleştirilirse Allah katında nikah sahih olmamaktadır.

Dini nikahta mehir şart mı?

Kasten ya da şartlar gereği ödenemeyen yani kadına verilmeyen mehir, nikahın sahih olması üzerinde etkisi yoktur. Ancak, erkeğin kadın üzerindeki hakkı borçtur. Evlendikten sonra seneler geçse bile erkek kadına o mehiri vermek zorundadır.

Imam nikahında şahit anne baba olur mu?

Birçok belediyede anne-babanın nikah şahidi olması durumunda iki şahit daha bulunması şartı bulunur. Ancak anne-baba dışında tüm akrabaların nikah şahidi olması mümkündür.

Dini nikah olmadan resmi nikah caiz mi?

Dini nikahta mehir isteme gibi durumlar var iken resmi nikahta böyle bir şey yoktur. Dinimizde Müslüman bir kadının gayri müslim erkek ile evlenmesi yasaktır. Resmi nikahta da bu durum şart değildir, es geçilebiliyor. Eğer gerçekleştirilirse Allah katında nikah sahih olmamaktadır.

Mehir mi mehir mi?

Mehir, İslam hukukunda erkeğin evlenirken kadına verdiği veya vermeyi taahhüt ettiği para, mal veya menfaat hediyesidir. Mehir kadının mal varlığına dahil olur ve üzerinde dilediği tasarrufta bulunabilir. Dört hukuki mezhep tarafından kabul edilmiştir.

Aynı soyadı taşıyan nikah şahidi olabilir mi?

Başta kardeşler olmak üzere aynı soyisimden nikah şahidi olur mu sorusu da konuyla ilgili en çok merak edilenler arasında. Aynı soyadı taşımak şahit olmaya engel değildir. Gelinin ve damadın kardeşleri şahitlik edebilir.