Kırmızı antifriz kaç yılda değişir?

İçindekiler:

  1. Kırmızı antifriz kaç yılda değişir?
  2. Radyatöre normal su koyulur mu?
  3. Radyatör tıkalı ise ne olur?
  4. Motorda antifriz olmazsa ne olur?
  5. Radyatöre su mu antifiriz mi?
  6. Motor suyuna sadece antifiriz konur mu?
  7. 2013 Honda Civic Motor suyu nerede?

Kırmızı antifriz kaç yılda değişir?

yeni nesil organik asit teknolojili antifrizler de piyasada bulunmaktaymış. Bunların rengi kırmızı veya pembe tonlarında satılmakta ve servis süresi en az 5 yıl olmaktadır. 150-160 bin km garantisi olmakta. yani servis süresi için dikkat etmemiz greken nokta renk olmaktadır.

Radyatöre normal su koyulur mu?

Motor içerisindeki su 90 dereceye geldiği anda termostat açılır ve içerisindeki sıvı soğutulmak üzere radyatöre gönderilir. ... Bu sebeple araçlarımızda kış aylarında %90 antifriz, %10 normal kireçsiz su, yaz aylarında ise %50 antifriz, %50 kireçsiz su kullanılmalıdır.

Radyatör tıkalı ise ne olur?

Hararet Yükselmeye Başlayacaktır. Aracınızla yokuş aşağı gittiğinizde eğer ki motor kolayca soğumuyorsa bu durum radyatörün tıkalı olduğunu gösteren bir belirtidir. Radyatörün tıkalı olması araçtaki su dolaşımının olmamasını sağlar bu da aracın diğer parçalarına zarar verir.

Motorda antifriz olmazsa ne olur?

Motor suyunun donmasıyla, araç motoru çalışamaz durumda oluyor. Çalışsa bile motor, soğuması için gerekli olan suyu alamadığı için blok çatlatabiliyor. Antifriz olmazsa aracınızın motor suyu donabilir. Motor suyu donarsa, aracınızın motorunu yenilemek zorunda kalabilirsiniz.

Radyatöre su mu antifiriz mi?

Ynt: Radyatöre Su mu Antifriz mi eklemeliyim ??? Honda kullanım kitapçığında radyatöre %50 su - %50 antifiriz karışımı konulması tavsiye edilmiş, yetkili servisteki antifirizde bu karışım hazır olarak şişelenmiş, yetkili servisteki antifiriz alınırsa karışım yapmadan doğrudan bu sıvı konulabilir.

Motor suyuna sadece antifiriz konur mu?

Birçok sürücü motor suyunu boşaltıp yerine de tamamen antifiriz ile doldurmaktadır. ... Cam suyunda eğer cam suyu sadece su olur ise özellikle kışın donma sıkıntısı göstereceği için kesinlikle cam suyunu kullanamayacağından antifiriz ile karıştırılması gerekmektedir.

2013 Honda Civic Motor suyu nerede?

Akunun sag tarafında radyatore dogru,kapagı beyaz yada mavıdır,ordan kontrol edebilirsin.