Yediveren limon kaç derece soğuğa dayanır?

İçindekiler:

  1. Yediveren limon kaç derece soğuğa dayanır?
  2. Kucuk limon adi ne?
  3. Lamas limon nedir?
  4. Lamas limonu nerede bulunur?

Yediveren limon kaç derece soğuğa dayanır?

1-İklim isteği: Limon ağaçlarının yetiştirildiği yerde, hava sıcaklığının O derecenin altına düşmemesi iyi olur. Çünkü -8, -9 derecelerin altına düşen sıcaklıklarda, limon ağaçları donar ve ölür. Dayanamadığı en yüksek sıcaklıklar ise, 45 derece ve üzeridir. Limon ağaçlarının gelişmesi 12 derece sıcaklıkta başlar.

Kucuk limon adi ne?

Türkiye'de lime, yeşil limon veya misket olarak bilinen bu türün harika bir tadı vardır. Meyve kokteylinde lezzet katmak için kullanılır. Yemek ve tatlılarda tatlandırıcı olarak da tercih edilebilir.

Lamas limon nedir?

Kütdiken bir diğer adıyla citrus lemon Türkiye'de yetiştirilen en eski limon türüdür. Yediveren Kütdiken limon, üretimi ve depolanması en çok yapılan, depolanmaya en elverişli ve çok üstün meyve kalitesine sahip bir çeşittir.

Lamas limonu nerede bulunur?

Bu çeşit, ekoloji seçici olduğu için Akdeniz Bölgesinde Mersin'in batısında (Erdemli, Silifke) spesifik bir bölgede yetiştirilmektedir. Türkiye'de İnterdonato'dan sonra en erkenci limon çeşidi olan Lamas, çok kaliteli bir limon çeşididir. Depolamaya ve taşımaya çok elverişlidir.