Farenjit mide bulantısı yapar mı?

İçindekiler:

  1. Farenjit mide bulantısı yapar mı?
  2. Faranjit neyi sevmez?
  3. Farenjit eklem ağrısı yapar mı?
  4. Farenjit nerelere vurur?

Farenjit mide bulantısı yapar mı?

Boğaz ağrısı ile birlikte burun tıkanıklığı, kuru öksürük, kas ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma ve ishal görülebilir. Hastalık çoğunlukla kendiliğinden geçer, tedavisi semptomatikdir.

Faranjit neyi sevmez?

Ekşi, acı ve baharatlı beslenme tarzından uzaklaşmak gerekir. Kahve, çay ve kola gibi asitli yiyecekler rahatsızlığı daha kötü hale getirir. Rahatsızlık boğazda kuruluğa ve kaşıntıya neden olduğundan, özellikle geceleri uykuyu rahat uyuyabilmek için, ılık su içmek faydalı olacaktır.

Farenjit eklem ağrısı yapar mı?

FARENJİTİN BELİRTİLERİ NELERDİR? Akut farenjitin ana belirtisi boğaz ağrısıdır. Yüksek ateş, yutkunma zorluğu, geniz akıntısı, boğazda kızarıklık, baş ağrısı, eklem ağrıları, halsizlik, kas ağrıları, ses kısılması, öksürük ve lenf bezlerinin şişmesi, kulak ağrısı diğer belirtiler arasındadır.

Farenjit nerelere vurur?

Peki, faranjit tam olarak nedir, belirtileri nelerdir? Farenjit bir diğer adıyla boğaz iltihabı, burun ve ağız boşluğunun arka duvarında oluşan iltihaplanmadır. Akut ve kronik olmak üzere iki tür farenjit görülür ve ikisi birbirinden farklıdır.