Türk kahvesinin telvesi neye yarar?

İçindekiler:

  1. Türk kahvesinin telvesi neye yarar?
  2. Yüze kahve telvesi sürünce ne olur?
  3. Kahve telvesi nereye sürülür?
  4. Kahve telvesi bitkilere iyi gelir mi?

Türk kahvesinin telvesi neye yarar?

Sindirim sisteminin çalışmasını düzenler ve bağırsakların çalışmasını hızlandırarak kabızlığı önlemeye yardımcı olur. Cildi yumuşatıcı etkiye sahip olan kahve telvesi peeling şeklinde masaj yapılarak cilde uygulandığında selülitleri giderici etkiye sahiptir.

Yüze kahve telvesi sürünce ne olur?

Kahve telvesinin cilde faydaları gözaltı morluklarında da kendini gösteriyor. Kahve telvesinden bir miktar alıp gözaltlarınıza sürün 5-10 dakika bekledikten sonra yıkayın. Düzenli uygulandığında morluk ve şişliklerde gözle görülür bir iyileşme olduğunu fark edeceksiniz.

Kahve telvesi nereye sürülür?

Makyajınızı temizledikten ya da ılık bir duştan sonra burun, alın ve çene bölgenize bir miktar kahve telvesini masaj yaparak uygulayın. 5 dakika kadar beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Bu işlemi haftada 2 kez uyguladığınızda oluşan fark ile herkesi büyüleyebilirsiniz.

Kahve telvesi bitkilere iyi gelir mi?

Kahve telvesi, bitkilere nitrojen, potasyum ve magnezyum gibi önemli besinler sağlamak için bir gübre olarak kullanılabilir . Ayrıca bitkileri kahve telvesinden sulamak için malç, substrat veya besleyici bir müstahzar da hazırlayabiliriz .