Turunç kabuğu ile reçeli nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Turunç kabuğu ile reçeli nasıl yapılır?
  2. Bergamot kabuğu reçeli nasıl yapılır?
  3. Turunç kabuğu marmelatı nasıl yapılır?
  4. Bergamot şurubu nasıl yapılır?
  5. Turunç meyvesi ne işe yarıyor?

Turunç kabuğu ile reçeli nasıl yapılır?

Turunçların kabuklarını portakal soyar gibi 6-8 eş parçaya bölün. Böldüğünüz kabukların beyaz kısımlarını bıçak yardımıyla temizleyin. Yorgan iğnesi ve temiz bir ip yardımıyla soyduğunuz kabukları yuvarlayarak ipe dizin. Kaynayan suyun içinde 7-8 dakika kabukları bekletin ve soğuk suya koyun.

Bergamot kabuğu reçeli nasıl yapılır?

*Şeker ve suyu derin bir reçel tenceresine alın, orta ateşte kaynamaya başlayınca tereyağı ve bergamotları iplerinden çıkarmadan ilave edip 30 dakika pişirin (20. dakikadan itibaren bergamot kabukları saydamlaşmaya başlayacaktır). Limon tuzunu ekleyip 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocağı kapatın.

Turunç kabuğu marmelatı nasıl yapılır?

MARMELADIMSI TURUNÇ REÇELİ Rendelenmiş kısımları marmelat tarifi için ayırabilirsiniz. Turunçları tekrar yıkayıp sularını sıkın. Çıkan suyu buzdolabında bekletin. Sıkılan turunçların içini temizledikten sonra tencereye alın, üzerini geçecek kadar su dökün ve 30-35 dakika haşlayın.

Bergamot şurubu nasıl yapılır?

Acılığının giderilmesiyle bergamot reçeli yapımına geçilir. Tencereye toz şeker ve su konulur. Şeker eriyinceye kadar karıştırılır. Şerbet hafif koyulaşmaya başlayınca haşlanan bergamot kabukları, ince küpler halinde doğranan çekirdekleri çıkarılmış bergamot meyvesi ve bergamotun suyu ilave edilir.

Turunç meyvesi ne işe yarıyor?

Sinirleri azaltıcı etkiye sahip olan turunç, yatıştırıcı etki gösterir ve rahatlama sağlar. Üzüntü ve sıkıntıyı gidermede kullanılır. Özellikle stres kaynaklı depresyonda etkili bir besindir. Tansiyonu dengelerken aynı zamanda kan şekerini düşürmek de turunç meyvesi faydaları arasında yer alır.