Ütüyle fön nasıl çekilir?

İçindekiler:

  1. Ütüyle fön nasıl çekilir?
  2. Saç kurutma makinesi nasıl kullanılır?
  3. Saç kurutma makinesi kullanılır mı?
  4. Fön çektirmek zararlı mıdır?

Ütüyle fön nasıl çekilir?

Ütüyü kısık ayara getirin ve saçınızı parça parça ütüleyin. Saçınızın yıpranmasını önlemek için, ince beyaz temiz bir tülbenti ıslatıp, sıkın, tülbent hafif nemli kalsın, tülbenti saçın üzerine koyup, öyle ütüleyin. Sırayla tüm saçınızı bu şekilde ütüleyin. İşte bu kadar!

Saç kurutma makinesi nasıl kullanılır?

Difüzörü saç kurutma makinenizin önüne takın. Buklelerin hacmini artırmak ve hacimli bir saç stili elde etmek üzere, saçlarınızın ucuna gelince saç kurutma makinenizi dikey konumda kullanın. Saç kurutma makinesini yukarı doğru, dairesel olarak hareket ettirin.

Saç kurutma makinesi kullanılır mı?

Bunların yanı sıra saç kurutma makineleri de aşırı kullanıldığında saç diplerine zarar verebilir. Henüz yeni çıkmakta olan saçlar aşırı ısıya maruz kaldığında yapıları bozulabilir ve kırıklar oluşabilir. Saçlarımızı kuruturken hırpalamamak önemlidir. Islak saç daha hassastır ve kolay deforme olur.

Fön çektirmek zararlı mıdır?

Fön çekmenin en büyük dezavantajı saçları kurutuyor olması. Bu aslında halk arasında saçları yakıyor anlamına gelmekte. Doğru kullanılmadığında fön makinesinin verdiği sıcak hava ile nemini kaybeden saç kuruyor ve kırıklıyor. Böylece daha mat ve cansız saçlarınız oluyor.