SGK borç yapılandırma kaç taksit?

İçindekiler:

  1. SGK borç yapılandırma kaç taksit?
  2. SGK Yapılandırma en fazla kaç taksit?
  3. SGK yapılandırma taksidi nereye ödenir?
  4. 2021 Yapılandırma kimleri kapsıyor?
  5. Borç yapılandırması kimleri kapsıyor?
  6. Kimlerin prim ödeyeceği nasıl belirlenir?

SGK borç yapılandırma kaç taksit?

İl özel idareleri ve spor kulüplerince yapılandırılan borçlar ikişer aylık dönemler halinde azami 36 eşit taksitte ödenebilecektir. Yapılandırma devam ettiği sürece yapılandırma taksitlerinin ve yapılandırma dışındaki borçların süresinde ödenmesi kaydıyla sigorta primi teşvik uygulamalarından yararlanılacaktır.

SGK Yapılandırma en fazla kaç taksit?

Yeniden yapılandırılan SGK borçlarının ilk taksitinin 31.10.2021 tarihi hafta sonuna denk geldiğinden en geç 01.11.2021 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar, diğer taksitlerinin ise bu tarihleri takip eden ikişer aylık dönemler hâlinde azami on sekiz eşit taksitte ödenmesi gerekmektedir.

SGK yapılandırma taksidi nereye ödenir?

Yapılandırma yapanların merak ettiği bir diğer durum ise yapılandırma taksidi nereye ödenir sorusu oldu. Yapılandırılan borçların, borçlunun tercihlerine göre, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi (www.gib.gov.tr) üzerinden anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartıyla ödenmesi imkanı bulunuyor.

2021 Yapılandırma kimleri kapsıyor?

Belediyelerin su alacakları, emlak ve çevre vergisi, motorlu taşıt vergileri, otoyol ve köprü cezaları da bu kapsama alınacak. Koronavirüsle mücadele kapsamında kesilen idari para cezaları ise yapılandırma dışında tutulacak. 30 Nisan 2021 tarihinden önceki kesinleşmiş borçlar yapılandırmadan yararlanacak.

Borç yapılandırması kimleri kapsıyor?

Kabul edilen yasaya göre, Vergi Usul Kanunu'nda yapılan değişiklikle Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), il özel idareleri, belediyeler, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına (YİKOB) olan bazı borçlar yapılandırılacak.

Kimlerin prim ödeyeceği nasıl belirlenir?

Sigorta primi, çalışanların sağlık hizmetlerinden yararlanması ve emeklilik hakkı kazanması için işveren tarafından çalışan adına devlete ödenen ücrettir. İşverenler tarafından aylık olarak ödenen SGK prim tutarı, çalışanın aldığı brüt maaş üzerinden hesaplanarak belirlenir.