Yeni doğan bebek nasıl susturulur?

İçindekiler:

  1. Yeni doğan bebek nasıl susturulur?
  2. Bebekler duştan sonra neden ağlar?
  3. Bebeğim banyodan korkuyor ne yapmalıyım?
  4. Banyo yapıp dışarı çıkmak hasta eder mı?

Yeni doğan bebek nasıl susturulur?

Ritmik sesler çıkaran aletlerden faydalanabilirsiniz. Bunun en güzel örneği yüksek ses çıkaran bir duvar saatidir. Bazen saç kurutma makinesi, elektrik süpürgesi ya da çamaşır makinesi de bebeğin sakinleşmesine ve rahatlamasına yardımcı olabilir. Eğer bebeğiniz çok ağlıyorsa ona sakin bir müzik açabilirsiniz.

Bebekler duştan sonra neden ağlar?

Ilık bir banyo hazırlayın. Bazı yeni anne babalar suyun çok sıcak olacağından endişe ederek bebekleri soğuk suya sokuyor ama bebekler soğuk suyu hiç sevmez. Bebekler kolaylıkla üşütebilirler ve soğuk su hoşlarına gitmediği için ağlar. Bebeği yıkarken yumuşak bir sünger veya ince pamuklu bir bez kullanın.

Bebeğim banyodan korkuyor ne yapmalıyım?

Küvetten korkuyorsa büyük bir leğen içerisinde yıkamaya başlayın. Banyo zemininin kaydırmayan özellikte olması çocuğu rahatlatır. Mümkünse sevdiği oyuncakları yanınıza alın. Örneğin bir oyuncak bebeğini onunla birlikte yıkayın.

Banyo yapıp dışarı çıkmak hasta eder mı?

Güldiken, "Soğuk kış günlerinde duş alıp dışarı çıkmak yüz felci riskini artırır" dedi. Yüz felcinin, kol ve bacaklarda görülen felçten farklı olarak kendi kendine düzelebilen bir hastalık olduğunu belirten Doç. Dr. Babürhan Güldiken, hastanın estetik ve günlük yaşam açısından olumsuz etkilendiğini söyledi.