Pul çikolata benmari usulü nasıl eritilir?

İçindekiler:

  1. Pul çikolata benmari usulü nasıl eritilir?
  2. Pul çikolata nerelerde kullanılır?
  3. Kuvertür çikolata ile ne yapılabilir?
  4. Ruby tadı nasıl?
  5. Ruby icinde ne var?
  6. Pul çikolata yenir mi?
  7. Konfiseri çikolata ile neler yapılır?
  8. Kuvertür çikolata farkı nedir?

Pul çikolata benmari usulü nasıl eritilir?

Benmari usulünün amacı çikolatanın direkt olarak ısıyla temas etmeden buhar yardımıyla erimesini sağlamaktır. Ufak bir tencereye bir miktar su koyduktan sonra çikolatayı tencerenin üst kısmını kapatan bir başka kaba koymanız gerekir. Kısa bir süre sonra çikolatanın mükemmel biçimde erimeye başladığını görebilirsiniz.

Pul çikolata nerelerde kullanılır?

Pasta, tatlı, kremalar, hamur işleri, dekor yapımı, kaplama ve soslarda mükemmel renk ve lezzet verir. Pul çikolata, kırma ve parçalama gerektirmez. Pratiktir, daha çabuk erir ve eritme esnasında çok rahat karıştırılır.

Kuvertür çikolata ile ne yapılabilir?

Külçe şeklindeki çikolatalar ise eritmenin yanı sıra rendeleyerek, bıçakla kesilerek, kırılarak kullanılabiliyor. Süt kremasıyla birlikte pişirerek ganaj hâline getirilebilen kuvertür çikolata ise pasta sıvamalarında ve dekorlarda tercih ediliyor.

Ruby tadı nasıl?

Argus Kennedy'e göre, ruby çikolatasının tadı beyaz çikolata, sütlü çikolata ve ahududunun karışımını andırıyor. Yani diğer çikolatalara göre ağızda hem tatlı hem ekşi bir tat bırakıyor.

Ruby icinde ne var?

Ruby, aslında kakao çekirdeğinden üretiliyor. Karakteristik pembe rengini almak için akla ilk çilek, ahududu gibi meyve özleriyle harmanlandığı gelebilir. Ancak bu “Ruby”nin herhangi katkı maddesi almadan kakao çekirdeklerinin pigmentlerinden kaynaklanan doğal bir renk.

Pul çikolata yenir mi?

Kuvertür çikolata, profesyonel anlamdaki kullanımlar için tercih edildiğinden "Kuvertür çikolata yenir mi?" sorusu da akıllara gelebiliyor. Evet, kuvertür çikolata da diğer çikolata türleri gibi tüketilebiliyor.

Konfiseri çikolata ile neler yapılır?

Konfiseri, pasta ve keklerin kaplamasında kullanılır. Ürün benmari usulüyle, (derin bir kalıba koyulan ürün sıcak su dolu kaba oturtularak) eritilmelidir. Sıcağın ürüne temas etmemesine özen gösterilmeli ayrıca ürünün birkaç kez ısıtılmasından kaçınılmalıdır.

Kuvertür çikolata farkı nedir?

Kuvertür çikolata, yüksek oranda kakao yağı içeren ve çikolata yapımında kullanılan bir ham maddedir. Kuvertür çikolata ile normal çikolata arasındaki fark, kuvertürün kakao yağı içeriğinden meydana gelir. Herhangi bir katkı maddesi içermez.