Kavunda hangi vitamin ve mineraller var?

İçindekiler:

  1. Kavunda hangi vitamin ve mineraller var?
  2. Kavunda K vitamini var mı?
  3. Çileğin içinde hangi vitaminler vardır?
  4. Kabakta K vitamini var mı?
  5. Çilek içinde ne var?
  6. Yeşil üzüm de hangi vitaminler var?

Kavunda hangi vitamin ve mineraller var?

Hamilelik sürecinde tüketilmeli. A, B ve C vitaminleri ile sodyum, potasyum, magnezyum, demir, bakır ve alfe-beta karotenlerini zengin miktarda içeren kavun folat deposu olarak da dikkat çekmektedir.

Kavunda K vitamini var mı?

C ve K Vitamini, Kalsiyum Kavun değerli bir C vitamini ve K vitamini kaynağıdır, aynı zamanda Kalsiyum da içerir. C vitamini cilt sağlığını olumlu yönde etkiler ve bağışıklık sistemimizi güçlendirir.

Çileğin içinde hangi vitaminler vardır?

Çileğin B, C ve K vitamini açısından bir hayli zengin olduğunu belirten uzmanlar, "Çilek vücuda kuvvet verir, damar tıkanıklığını önler ve kolesterolü düşürür. Çok iyi bir antioksidan olması sebebiyle bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kabakta K vitamini var mı?

8- Kabak kemikleri güçlendirir Kabakta bulunan antioksidanlar, başta lutein ve zeaksantin kemik sağlığı açısından son derece faydalıdır. Ayrıca K vitamini ve magnezyum da kemikleri güçlendirir ve kemik yapısını korur.

Çilek içinde ne var?

Bu meyve aynı zamanda bol miktarda kalsiyum, demir, fosfor, potasyum, selenyum, sodyum, manganez, magnezyum ve birçok diğer değerli besin bileşenini içerir. İyi bir folik asit ve mangan kaynağıdır. Yüksek oranda içerdiği lif de çileğin faydaları arasındadır.

Yeşil üzüm de hangi vitaminler var?

YEŞİL ÜZÜM FAYDALARI Yeşil üzüm içeriğinde yer alan b1 ve b2 vitaminleri ve demir, magnezyum, fosfor, potasyum gibi mineraller barındırmaktadır.