Vergi sicil numarası nasıl öğrenilir?

İçindekiler:

  1. Vergi sicil numarası nasıl öğrenilir?
  2. Vergi sicil numaramı nasıl öğrenebilirim?
  3. KDV sicil numarası kaç haneli?
  4. KDV Numarası Nasıl Alınır?

Vergi sicil numarası nasıl öğrenilir?

– Öncelikle https://ivd.gib.gov.tr sitesine giriş yapın ve üst bölümde yer alan 'Doğrulama' seçeneği içinden vergi kimlik numarası sorgula bölümüne girin. – Burada Soyad, Ad, Baba Adı, Doğum Yeri, Doğum Yılı gibi bilgiler istenecektir. Bilgileri eksiksiz girdiğiniz zaman vergi kimlik numaranızı öğrenebilirsiniz.

Vergi sicil numaramı nasıl öğrenebilirim?

- https://ivd.gib.gov.tr sitesine giriş yapılarak en üstte bulunan 'Doğrulama' seçeneği içinden vergi kimlik numarası sorgulama bölümüne girilmesi gerekir. Bu bölümde Ad, Soyad, Baba Adı, Doğum Yeri ve Doğum Yılı bilgileri eksiksiz girildiği taktirde vergi kimlik numaranızı öğrenmeniz mümkün olmaktadır.

KDV sicil numarası kaç haneli?

Vergi kimlik numarası 10 haneden oluşmaktadır. İlk 9 hanesi gerçek numara bilgisini tutmakta, 10. hanesi de kontrol/doğrulama amaçlı eklenmiştir.

KDV Numarası Nasıl Alınır?

Genel olarak KDV numarasını öğrenmek için vergi dairesi üzerinden sorgulama yapılabilir. Bu durum hem bireysel olarak hem de internet üzerinden gerçekleşebilir. Aynı zamanda bu ayrıntıları öğrenebilmek için muhasebeciye başvurmakta mümkün.