Gripten kapanan kulak nasıl açılır?

İçindekiler:

  1. Gripten kapanan kulak nasıl açılır?
  2. Grip Kulak tıkanıklığı yapar mı?
  3. Burun eti şişmesi kulağı etkiler mi?
  4. Kulağın iyi duyması için ne yapmalı?

Gripten kapanan kulak nasıl açılır?

Kulağınıza sıcak kompres uygulayabilirsiniz. Tıkalı kulağı açmak için uygulayacağınız sıcak kompres östaki borusunun genişleyip rahatlamasını sağlayacaktır. Sıcak kompresi kulağınıza sıcak su torbası tutarak uygulayabilirsiniz. Sıcak su torbanız elinizde mevcut değil ise havlu ısıtıp kulağınıza tutabilirsiniz.

Grip Kulak tıkanıklığı yapar mı?

Özellikle soğuk havalarda yaygın olarak gördüğümüz nezle-grip şeklindeki enfeksiyonlar, üst solunum yolları mukozasında şişlikler oluşturarak sinüslerin havalanmasını ve östaki tüpü vasıtasıyla orta kulağın havalanmasını bozabilir. Bu durumdaki hastalarda kulak tıkanması, işitme kaybı şeklinde şikayetlere yol açar.

Burun eti şişmesi kulağı etkiler mi?

Büyük geniz eti, sık tekrarlayan orta kulak iltihabı veya orta kulak sıvısına neden olabilir. Yutkunduğumuzda kulağa hava gönderen sistem olan östaki tüpü geniz etinin yanında yer alır. Geniz bölgesinde yerleşmiş olan mikrobik yapı kolaylıkla orta kulağa geçerek enfeksiyon nedeni olabilir.

Kulağın iyi duyması için ne yapmalı?

Sıcak kompres uygulamasında tıkanıklık olan kulağa sıcak su torbası tutulmaktadır. Uygulanan sıcak kompres, östaki borusunun genişleyerek rahatlamasını sağlamaktadır. Esneme de kulak tıkanıklığını açan etkili yöntemlerden biridir. Kulak tıkanıklığını açan en faydalı maddelerden biri hidrojen peroksittir.