Tebligat haber kağıdı ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Tebligat haber kağıdı ne anlama gelir?
  2. Tebligat geldi ne yapmalıyım?
  3. Tebligat ne yazar?
  4. PTT tebligat ne demek?
  5. Tebligat sorgulama nasıl yapılır?
  6. Mahkeme tebligat süresi kaç gündür?
  7. Tebligat neler için gelir?
  8. Tebligat türleri nelerdir?

Tebligat haber kağıdı ne anlama gelir?

Mahkeme, Cumhuriyet Savcılığı veya icra dairelerinden size gelen her “kağıt” resmi bir işlem hakkında size bilgi vermek için gönderilmiştir. Bu kurumlar tarafından gönderilen kağıdatebligat” adı verilir.

Tebligat geldi ne yapmalıyım?

Daha önce adli birimlerden tebligat aldığınız adresiniz değişmiş ise yeni adresinizi bildirmek sizin sorumluluğunuzdur. Yeni adresinizi bildirmez iseniz nüfus müdürlüğünde kayıtlı olan adresinize tebligat yapılır. Bu nedenle mutlaka güncel adresinizi nüfus müdürlüğüne bildiriniz.

Tebligat ne yazar?

Tebligatta tarafların ad-soyad ve adres bilgileri, tebliğin konusu, tebligat giden kişinin hangi gün ve saatte hangi mercide bulunması gerektiği, adresi ve daveti çıkaran yetkili kişinin mühür ve imzası bulunur.

PTT tebligat ne demek?

7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümleri uyarınca, hukuki işlemlerin anılan Kanunda öngörüldüğü şekilde muhatabına veya muhatap adına kabule kanunen yetkili şahıslara yazılı olarak bildirimi ve bu bildirimin yapıldığının belgelendirilmesi işlemini kapsayan gönderi türüdür.

Tebligat sorgulama nasıl yapılır?

Tebligat sorgulama işlemi hem PTT hem de E Devlet'in resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak cep telefonunuza gönderilen 13 haneli barkod numarası ile tebligat sorgulama ve takibini yapabilirsiniz. gonderitakip.ptt.gov.tr adresine gidin.

Mahkeme tebligat süresi kaç gündür?

İlanen tebligatta tebliğ tarihi: Madde 31 – (Değişik : 6/6/19/10 md.) İlanen tebliğ, son ilan tarihinden itibaren yedi gün sonra yapılmış sayılır.İlanen tebliğe karar veren merci, icabına göre daha uzun bir müddet tayin edebilir. Ancak, bu süre 15 günü geçemez.

Tebligat neler için gelir?

Cumhuriyet Savcılığı, adliye, mahkeme ya da icra daireleri gibi resmi kurumlardan gönderilmiş olan her türlü evrak tebligat olarak kabul edilmektedir. Tebligatlar, resmi işlemler hakkında bir çeşit bilgilendirme ya da uyarı özelliğine sahiptir.

Tebligat türleri nelerdir?

Tebligatlar kapalı tebligat, açık tebligat, 35. maddeye göre tebligat, ilanen tebligat ve elektronik tebligat olmak üzere düzenlenmiştir.