Kadın Dayanışma Vakfı ne yapar?

İçindekiler:

  1. Kadın Dayanışma Vakfı ne yapar?
  2. Kadav ne yapar?
  3. Ilk kadın Dayanisma Merkezi hangi kurulus tarafindan?
  4. Kadav ne zaman kuruldu?
  5. Kadın Haklarını Koruma Derneği nedir?
  6. Kadın Derneği ne demek?
  7. Kadınlar hangi yasa ile eşitlik hakkına sahip oldu?
  8. Kadın hakları için nereye başvurulur?
  9. Kadın sığınma evi şartları nelerdir?
  10. Türkiyede kaç kadın derneği var?
  11. Kadın erkek eşitliği ne zaman ilan edildi?
  12. Kadınlara eşitlik hangi hukukla verildi?
  13. Aile içi şiddette hangi numara aranır?

Kadın Dayanışma Vakfı ne yapar?

Kadın Dayanışma Vakfı 1993'ten bugüne, kadına yönelik şiddetle mücadele eden, şiddete maruz kalan kadınlara ücretsiz olarak hukuki ve psikolojik destek sunan, çalışmalarını dayanışma anlayışıyla ve gönüllülerin destekleriyle sürdüren feminist bir kadın örgütüdür.

Kadav ne yapar?

KADAV: KADAV, depremin hemen ardından İstanbul'da buluşan kadınların oluşturduğu bir dayanışma grubu olarak doğmuştu. Bu buluşmanın tek bir amacı vardı: Afetten etkilenen kadınlar ve çocuklara mümkün olan her türlü desteği sağlamak. Bu amaç doğrultusunda sahada yoğun ve çok yönlü destek faaliyetleri sürdürdü.

Ilk kadın Dayanisma Merkezi hangi kurulus tarafindan?

İlk 'Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi', 1989 yılında İstanbul Üniversitesi'nde kuruldu.

Kadav ne zaman kuruldu?

KADAV, 1999 Marmara Depremi'nin ardından deprem bölgesinde sosyal ve ekonomik açıdan desteksiz kalmış kadınlara destek olmak amacıyla bir araya gelen bir kadın platformu tarafından kurulmuştur.

Kadın Haklarını Koruma Derneği nedir?

Kadın Haklarını Koruma Derneği (Proje Katılımcısı) yasalarında kadınlara verilen hakları korumak,geliştirmek, toplumda kadının çağdaş ve saygın yerini alabilmesi, cinsiyet ayırımının kaldırılması, her alanda eşitliğin sağlanması amacıyla yurdumuzda kurulan hemen hemen ilk dernektir.

Kadın Derneği ne demek?

Kadın Dayanışma Vakfı, kadına yönelik şiddetle mücadele alanında çalışan bağımsız feminist bir kadın örgütüdür. ... Vakıf, kamuoyuna ve medyaya yönelik çalışmalarla kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda farkındalık yaratarak şiddetin meşruiyetini sona erdirme yönünde toplumsal değişime katkıda bulunur.

Kadınlar hangi yasa ile eşitlik hakkına sahip oldu?

Anayasa'nın 10. maddesine; “Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür” hükmü eklendi. ... Cinsiyet eşitliği ve kadına karşı şiddet konusunda çağdaş düzenlemeler içeren “Yeni Türk Ceza Kanunu” kabul edildi.

Kadın hakları için nereye başvurulur?

Eğer bir kadın sığınağında kalma ihtiyacınız varsa ilinizde bulunan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM)'ne, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl ya da İlçe Müdürlüklerine, karakola/jandarma komutanlığına, belediyelerin kadın danışma merkezleri ve/veya ilgili diğer hizmet birimlerine ve kadın örgütlerine ...

Kadın sığınma evi şartları nelerdir?

Kadın sığınma evlerinde kalmak için kadının eşinin şiddet görüyor olması gerekiyor. Aynı zamanda ekonomik, psikolojik veya fiziksel şiddet görmek de sığınma evlerinde kalmak için geçerli nedenler arasında. Kadın sığınma evlerine güvenlik açısından misafir getirmek yasaklanmıştır.

Türkiyede kaç kadın derneği var?

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu haberleri sayfasında güncel ve son dakika Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu hakkında haberler ile bilgiler bulunmaktadır. Toplam 503 Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır.

Kadın erkek eşitliği ne zaman ilan edildi?

Türk Kanunu Medenisi, Türkiye'de 'da İsviçre Medeni Kanunu örnek alınarak TBMM'de kabul edilen ve tarihinde yürürlüğe konulan 743 sayılı kanundur. Kanunun getirdikleri; * Ailede kadın-erkek eşitliği sağlandı.

Kadınlara eşitlik hangi hukukla verildi?

Medeni Kanun, kanun önünde kadın erkek eşitliğini kabul ederek kadınların ve bunun sonucu toplumun önünü açan en önemli devrim yasasıdır. Medeni Kanun, kadınların eşit ve özgür bireyler olarak toplumsal ve kamusal yaşamda yerini almasının başlangıcıdır.

Aile içi şiddette hangi numara aranır?

Yedi gün 24 saat ücretsiz hizmet veren ALO 183'ü arayarak bulunduğunuz yere en yakın Sosyal Hizmet Merkezi, Aile Danışma Merkezi, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) ve Kadın Konukevleri ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.