Adana Akdeniz Anemisi testi nerede yapılır?

İçindekiler:

  1. Adana Akdeniz Anemisi testi nerede yapılır?
  2. Akdeniz Anemisi testi ücretli mi?
  3. Evlilik için gerekli belgeler nereden alınır?
  4. Akdeniz Anemisi testi için hangi bölüme gidilir?
  5. Adana nikah için sağlık raporu nereden alınır?
  6. Akdeniz Anemisi testi sağlık ocaklarında yapılır mi?
  7. Evlilik cüzdanı almak için ne gerekir?
  8. FMF testi için hangi bölüme gidilir?
  9. Talasemi testi sağlık ocaklarında yapılır mi?

Adana Akdeniz Anemisi testi nerede yapılır?

Akdeniz anemisi için yapılan kan biyokimyası ve protein elektroforezi testleri aile sağlığı merkezlerinde (ASM), devlet hastanelerinde, üniversite ve eğitim araştırma hastanelerinde yapılmaktadır.

Akdeniz Anemisi testi ücretli mi?

Önemli bir halk sağlığı sorunu olan Talasemi hastalığı ve taşıyıcılığı hakkında ayrıntılı bilgileri Müdürlüğümüze bağlı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şubesi, Toplum Sağlığı Merkezleri ve Aile Sağlığı Merkezlerinden alabilir; hem kendinizin hem de çocuklarınızın Talasemi taramasını ücretsiz olarak ...

Evlilik için gerekli belgeler nereden alınır?

Evlenecek çiftler bu belgelerle sağlık ocağı ve nüfus müdürlüğüne giderek işlemlerini yaptırıyor. Bu iki kurumdan alınan belgeler nikahı kıyacak olan köy muhtarına teslim ediliyor. Belgeleri onaylama ve nikah kıyma işlemleri de yine köy muhtarı tarafından yapılabiliyor.

Akdeniz Anemisi testi için hangi bölüme gidilir?

DAHİLİYE (İÇ HASTALIKLARI) Baş dönmesi, alerji, ağrı, akdeniz anemisi, diyabet, şeker, guatr, gastrit, hepatit, hemofili, kabızlık, kanser, ishal, karaciğer kanseri, kist lösemi, ülser, obezite, şişmanlık, kist, tereme ve sindirim sistemi hastalıkları gibi hastalıklar dahiliye bölümünde tedavi edilir.

Adana nikah için sağlık raporu nereden alınır?

Evlilik için sağlık raporu veren hastaneler hangileri diye merak edenler için hemen açıklayalım: Evlilik sağlık raporu tetkiklerini aile hekimliklerinde, toplum sağlığı merkezlerinde, devlet hastanelerinde ya da özel hastanelerde yaptırabilirsin. Ancak sağlık raporu için aile hekiminin onayı şart.

Akdeniz Anemisi testi sağlık ocaklarında yapılır mi?

Talasemi taşıyıcılığı, bir hastalık değildir ve hastalığa dönüşmez. Talasemi taşıyıcılığı kalıtsal bir özelliktir. Talasemi testi yaptırmak için, Aile Sağlığı Merkezlerine müracaat ediniz.

Evlilik cüzdanı almak için ne gerekir?

Nikah Başvurusu İçin Gerekli Olan Belgeler Nelerdir, Nereden Alınır?
  • Nüfus Cüzdanı Aslı ve Fotokopisi. ...
  • Vesikalık Fotoğraf. ...
  • Evlilik İçin Sağlık Raporu. ...
  • Nüfus Kayıt Belgesi. ...
  • İkametgah Belgesi. ...
  • Evlenme Beyannamesi. ...
  • Evlenme Ehliyet Belgesi. ...
  • Ekstra Belgeler.
Daha fazla öğe...

FMF testi için hangi bölüme gidilir?

MEFV olarak adlandırılan bir gen bozukluğu nedeniyle ortaya çıkan FMF hastalığı; tekrar eden ateşlenmeler, akciğer, eklemler ve karında ağrı ve inflamasyonlarla karakterize iltihabi bir hastalık çeşididir. Çocukluk çağında teşhis edilen hastalık, Romatoloji dalında uzman bir doktor tarafından teşhis edilir.

Talasemi testi sağlık ocaklarında yapılır mi?

Talasemi taşıyıcılığı, bir hastalık değildir ve hastalığa dönüşmez. Talasemi taşıyıcılığı kalıtsal bir özelliktir. Talasemi testi yaptırmak için, Aile Sağlığı Merkezlerine müracaat ediniz.