Strattera ilaç ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Strattera ilaç ne işe yarar?
  2. Strattera hangi doktor yazar?
  3. Concerta 18 mg yan etkileri nelerdir?
  4. Concerta sinirlilik yapar mı?
  5. Strattera yeşil reçete mi?
  6. Strattera 25 mg ne işe yarar?
  7. Concerta en fazla kaç mg?
  8. Concerta zararları nelerdir?

Strattera ilaç ne işe yarar?

STRATTERA beyinde noradrenalin miktarını artıran atomoksetin isimli etkin maddeyi içeren bir ilaçtır. Noradrenalin, beyinde doğal olarak üretilen bir kimyasal olup, Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) olan hastalarda dikkati artırır ve düşünmeden hareket etmeyi ve aşırı hareketliliği azaltır.

Strattera hangi doktor yazar?

18 yaş altı hstalarda sadece cocuk psikiyatrı uzmanı tarafından rapor ile recetelenebilen hiperaktivite dikkat bozuklugu tedavisinde kullanılar bir ilaç.

Concerta 18 mg yan etkileri nelerdir?

Ritalin, Concerta gibi metilfenidat içeren ilaçların en yaygın bilinen yan etkileri şu şekildedir:
  • İştahsızlık.
  • Bağımlılık.
  • Aşırı sinirlenme.
  • Deri problemleri (soyulma, kızarıklık)
  • Fiziksel nöbetler.
  • Baş ağrısı
  • Uykusuzluk.
  • Kas problemleri (kasılma, kramp)
Daha fazla öğe...•BE

Concerta sinirlilik yapar mı?

Concerta ve Ritalin, dikkat eksikliği– hiperaktivite bozukluğu tedavisinde yıllardan beri kullanılmaktadır. Sinirlilik ve uykusuzluk bildirilen en sık yan etkilerdir, fakat genellikle dozu azaltmak veya öğleden sonra veya akşam dozu atlayarak kontrol ediliebilir. İştah azalması da yaygındır fakat genellikle geçicidir.

Strattera yeşil reçete mi?

Kötüye kullanım riski yok denecek kadar azdır ve kontrole tabi bir ilaç (yeşil ya da kırmızı reçete) değildir. Bu nedenle özellikle bağımlılık riski olan hastalarda, eşlik eden kaygı (anksiyete) bozukluğu olan ya da tikleri olan hastalarda öncelikli olarak tercih edilebilir.

Strattera 25 mg ne işe yarar?

STRATTERA, 6 yaş ve üzerindeki çocuklarda DEHB tedavisinde, ergenlik çağındakilerde ise psikolojik, eğitimsel ve sosyal önlemlerin dahil olduğu daha kapsamlı bir tedavi programının parçası olarak kullanılan ve uyarıcı olmayan bir ilaçtır.

Concerta en fazla kaç mg?

İlaç 18 mg, 27 mg, 36 mg veya 54 mg'lık dozlarda alınabilir. Çocuklarda ve gençlerde 54 mg'ın üstüne çıkılmamalıdır ama yetişkinlerde 72 mg'a kadar çıkılabilir.

Concerta zararları nelerdir?

Concerta gibi zihinsel durumumuzu etkileyen ilaçların birçok yan etkisi görülebilir. Bunların en yaygınları iştahsızlık, ağız kuruluğu, uyku bozukluğu, bulantı hissi, karın ağrısı, fazla terleme, endişe, kilo kaybı ve huzursuzluk hissidir.