Gaziantep Araban Kürt mü?

İçindekiler:

  1. Gaziantep Araban Kürt mü?
  2. Gaziantep merkez Kürt mü?
  3. Araban Kürt mu?
  4. Nizip Kürt mu?
  5. Gaziantepliler Hangi millet?

Gaziantep Araban Kürt mü?

Araban ilçesi Gaziantep'te Türk ve Kürt nüfusun birbirine yakın olduğu ilçelerden biridir. ... İlçede Şikaki, Bruki ve Şeyhanlılar Kürt aşiretleridir. Bruki Aşireti Van civarından gelip Araban ilçesine yerleşmiştir. Araban ilçesinde köyleri olan Rişvan ve Çakallı yerleşimlerini Kürt olarak gösteren kaynaklar vardır.

Gaziantep merkez Kürt mü?

Gaziantep'te Kürt nüfusun çoğunlukta oldugu bir tane ilçe vardır. ... İlçe nufusunun %60 kadarı Kürtlerden oluşmaktadır. Buradaki Kürtler de buraya 1900 lü yılların başında getirilmiştir. Diğer ilçelerde de Kürt köyleri vardır ama çoğunluk oldukları başka ilçe yoktur.

Araban Kürt mu?

Araban ilçesi Gaziantep'te Türk ve Kürt nüfusun birbirine yakın olduğu ilçelerden biridir. İlçe merkezinde Türk nüfusu oldukça yoğundur. ... Araban ilçesinde köyleri olan Rişvan ve Çakallı yerleşimlerini Kürt olarak gösteren kaynaklar vardır. Ancak özellikle Çakallı'ların Avşar olduğu kesindir.

Nizip Kürt mu?

Nizip ilçesi Türk nüfusun çoğunluk olduğu bir ilçedir. Türk nüfusunun yanı sıra Kürt ve Arap nüfusu da yaşamaktadır. Türkler ilçe merkezi ve ilçenin orta ve güney kesiminde yer alırken Kürt yerleşimleri ilçenin kuzey bölgesinde yer almaktadır.

Gaziantepliler Hangi millet?

Nüfusun ana gövdesini ise Türkler ve Kürtler oluşturur. Hatay ve Urfa kadar olmasa da Gaziantep ilimizde de yerli Arap yerleşimleri vardır. Gaziantep ilimizin Oğuzeli, Karkamış ve Nizip ilçesi civari Barak Türkmen aşiretinin en kalabalık olduğu yerdir.