Azınlık nedir tarih dersi?

İçindekiler:

  1. Azınlık nedir tarih dersi?
  2. Azınlıklar kimler?
  3. Azınlık mensubu ne demek?
  4. Ulusal azınlık ne demek?
  5. Türkiye'de kaç tane gayrimüslim var?
  6. Azınlık sorunları nedir?

Azınlık nedir tarih dersi?

Azınlık, bir ülkenin içinde, baskın halka mesup olmayan, ancak kendine ait bir kültürü, bütünlüğü olan topluluklardır. Örneğin; Osmanlı Devleti içinde Sırplar ve Yunanlar azınlıktı ve bu resmen tanınıyordu. Günümüzde de Yahudiler, Ermeniler ve Rumlar Türkiye`de azınlıktır.

Azınlıklar kimler?

Azınlık ya da Ekalliyet, sosyolojik olarak bir devlette sayısal bakımdan az olan, başat olmayan ve çoğunluktan farklı niteliklere sahip olan gruplar olarak tanımlanmaktadır.

Azınlık mensubu ne demek?

Azınlık mensubu kişiler, mensubu oldukları grubun diğer üyeleriyle ve başka bir azınlığa mensup kişilerle olduğu kadar ulusal ya da etnik, dinsel ya da dilsel bağlarla bağlı oldukları başka devletlerin vatandaşı olan kişilerle de, herhangi bir ayrımcılığa maruz kalmaksızın, sınırlar ötesi, özgür ve barışçıl ilişkiler ...

Ulusal azınlık ne demek?

Azınlık, sayıca nüfusun geri kalanından az olan etnik, dini veya dilsel farklılıklar taşıyan grup olarak tanımlanabilir. Yerliler ise yaşadıkları topraklar işgal edilmeden ya da kolonileştirilmeden önce söz konusu yerde toprak sahibi olan kişilerdir.

Türkiye'de kaç tane gayrimüslim var?

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan 2012 Uluslararası Din Özgürlüğü Raporu'na göre Türkiye'de 60.000 Ermeni Ortodoks, 20.000 Süryani, 2.270 Rum Ortodoks, 15.000 Rus Ortodoks, 7.000 Protestan, 25.000 Katolik, 5.000 Yehova Şahidi, 3.000 Keldani yaşamaktadır.

Azınlık sorunları nedir?

Azınlık hakları; varlığın korunması, ayrımcılık ve işkenceyle savaşım, kişi haklarının korunması ve geliştirilmesi ile politik yaşama katılma konularını kapsamaktadır. Birçok ülke, azınlık haklarının korunması amacıyla özel yasalar çıkarmış ve ombudsmanlık kurumları oluşturmuşlardır.