Söz mendili içine ne konur?

İçindekiler:

  1. Söz mendili içine ne konur?
  2. Söz mendili ne işe yarar?
  3. Söz mendili hangi kumaştan yapılır?
  4. Söz mendili ne?
  5. Söz kesilirken neler yapılır?
  6. Yüzük kurdelesini hangi taraf keser?
  7. Düğünde kına tepsisini kim tutar?
  8. Damat kahve tepsisini kim alir?
  9. Nişan tepsisini hangi taraf hazırlar?

Söz mendili içine ne konur?

Kız tarafından damada hazırlanan, gömlek, kravat, iç çamaşırı ve söz mendili (bu mendil pullu, sim işlemeli, büyükçe bir mendildir.) bir bohçaya konur, ayrıca büyük bir tepsi içinde de gelen konuklar sayısınca mendil konularak oğlan babasının önüne getirilir.

Söz mendili ne işe yarar?

Söz mendili; genellikle Ege yöresinde kullanılan, kız istenme merasiminde kız evinin oğlan evine verdiği sembolik bir söz temsilidir.

Söz mendili hangi kumaştan yapılır?

Krem şifon kumaş kullanılmıştır. Kumaş kenarı katlamaları el işçiliğiyle yapılmıştır. Birbirini takip eden motifler şeklinde işlenmiştir.

Söz mendili ne?

Söz mendili, bazı yörelerin vazgeçilmez adetlerinden birisidir. Söz mendili bazı yörelerde sadece damada özel yapılırken bazı yörelerde ise aile üyelerinin hepsine birden yapılır. Hangi yöreye evleniyorsanız ona göre hazırlığınızı yapabilirsiniz. Bazı yörelerde de söz ya da nişan bohçasına konulmaktadır.

Söz kesilirken neler yapılır?

Söz merasimi esnasında aile büyüğü tarafından çifte takılan yüzükleri erkek tarafının ailesi alır. Kız tarafı söz yüzüklerini koymak için önceden süslü bir söz tepsisi hazırlar. Tepsiye kurdele geçirilmiş yüzükler ve makas konulur. İstenilirse yüzük yükseltici de konularak, tepsi görseli zenginleştirilir.

Yüzük kurdelesini hangi taraf keser?

"Nişanda yüzüğü kim takar, kurdeleyi kim keser" diye sorarsan da şöyle söyleyelim: Kız veya erkek tarafının ailesinden yaşı büyük olan ve saygı duyulan bir akrabaları bunun için görevlendirilir. Mekanda yüzüklerin kurdelesini kesecek olan aile büyüğü önceden belirlenir ki yapacağı konuşmayı hazırlasın.

Düğünde kına tepsisini kim tutar?

Evlerde yapılan kına gecelerinde mekan ücreti problem olmaz. Fakat mekan ve organizasyon işlemlerinden kız tarafı sorumludur. Misafirler için seçilen aksesuarları da kız tarafı karşılamaktadır.

Damat kahve tepsisini kim alir?

Söz ve nişan merasimleri bittikten sonra bu tepsileri, ileride çocuklarınıza hediye etmek için saklayabilirsiniz. Söz ya da nişan tepsisi genellikle erkek tarafınca alınır, çiçek ve çikolatalarla süslenir. Kız evine bu tepsiyle gelinir. Genellikle bu konuda eskiden beridir işlemeli gümüş tepsiler tercih edilmektedir.

Nişan tepsisini hangi taraf hazırlar?

Genellikle nişan tepsisini kız tarafı hazırlar ve tepsiyi de kız tarafından birisi tutar.