Vandal neye denir?

İçindekiler:

  1. Vandal neye denir?
  2. Vandal ne demek TDK?
  3. Vandallar kimin atası?
  4. Maganda ne demektir?
  5. Vandalizm ne anlama gelir?
  6. Makanda nedir?
  7. Sokak magandası ne demek?

Vandal neye denir?

Vandal diye tanımlanan bir kişi; kırma, parçalama, yok etme, kesme, yakıcı madde atma, boya atma yoluyla sonucunu bilerek, kamunun veya bir başkasının sahiplendiği, önemsediği ve değerli bulduğu bir nesneye (örneğin, okul araç-gerecine, müzede sergilenen tarihsel bir yapıta, resim galerisindeki bir tabloya) zarar verir ...

Vandal ne demek TDK?

TDK'nın bir diğer tanımına göre ise; eski kültür ve sanat anıtlarını yakıp yıkan, bunların değerini bilmeyen kimse veya topluluktur Vandal. Vandal olma yanlısına ise Vandallık ya da Vandalizm denilmektedir.

Vandallar kimin atası?

Vandallar, Doğu Cermen kavimlerindendir. Kavimler Göçü sırasında 5. yüzyılda Roma İmparatorluğu'nun değişik eyaletlerini yağmalamalarıyla tanınırlar. Bu eyaletler sırasıyla Galya (Gallia), Galiçya, Endülüs (Hispania Baetica), Kuzey Afrika ve Akdeniz adalarıdır.

Maganda ne demektir?

Aslına bakılırsa kelime anlamı üzerinden ele alındığı vakit maganda sözcüğü, görgüsüz ve kaba, aynı zamanda anlayışsız kişiler için kullanılır. Günlük yaşamda ise insana saygı duymayan, kurallara uymayan ve hoş karşılanmayan davranışlar gösteren kişiler için kullanılır.

Vandalizm ne anlama gelir?

Vandallık veya akım olarak vandalizm, bilerek ve isteyerek, kişiye ya da kamuya ait bir mala, araca ya da ürüne zarar verme eylemidir.

Makanda nedir?

Maganda kelimesi Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde 'argo, isim' olarak, "Görgüsüz, kaba, anlayışsız, terbiyesiz ve uyumsuz kimse" anlamında yer alıyor.

Sokak magandası ne demek?

i. (Kökü belli değildir) argo. Görgüsüz, kaba saba, saldırgan kimse: “Sokak magandaları.”