Meniere hastalığında hangi ilaçlar kullanılır?

İçindekiler:

  1. Meniere hastalığında hangi ilaçlar kullanılır?
  2. Menier hastalari ne yememeli?
  3. Meniere hastalığı kaç gün sürer?
  4. Meniere hastaligi geçer mi?

Meniere hastalığında hangi ilaçlar kullanılır?

· Meniere hastalığı tedavisinde ilk basamakta kullanılan bir diğer ilaç ise tiazid grubu diüretiklerdir. Bu ilaçlar iç kulakta biriken sıvı düzeyinin azaltılması için kullanılabilir. · Kulak zarı vasıtası ile iç kulağa yapılabilecek intratimpanik enjeksiyonlarda steroidler ya da antibiyotik ilaçlar kullanılabilir.

Menier hastalari ne yememeli?

Şalgam,kırmızı turp,incir,pancar,çilek,tereyağ,balkabağı,yerfıstığı v.b gıdalar haftada ikiden fazla tüketilmemelidir. Tuz yerine KCL kullanılabilir. Eğer hastalar diyabetikse veya kolesterolleri yüksek düzeyde ise,hastaya kilo kaybı ve egzersiz de önerilmelidir. Hastanın psikolojik durumu da menier de çok önemlidir.

Meniere hastalığı kaç gün sürer?

Bunlar genellikle 20 dakika ile 2 saat arasında süren, bazen 24 saati de bulabilen ataklardır. Sık ve tekrarlayıcı ataklar olabileceği gibi uzun süre semptomsuz veya çok hafif semptomlarla geçen sağlıklı dönemler de olabilir.

Meniere hastaligi geçer mi?

Meniere hastalığında görülen üç ana belirti; beklenmedik ani vertigo atakları, kulak çınlaması ve işitmede azalmadır. Meniere hastalığı tam olarak tedavi edilemez, fakat atakların şiddeti ve sıklığı ilaçlarla azaltılabilir.