Ihracatta KDV iadesi ne zaman alınır?

İçindekiler:

  1. Ihracatta KDV iadesi ne zaman alınır?
  2. İhracat istisna nedir?
  3. KDV iadesi ne kadar sürede alınır?
  4. Ihracat KDV iadesi nasil yapilir?
  5. İhracat masrafları nelerdir?
  6. Ihracatta neden KDV yok?
  7. Yurtdışı satışlarda KDV var mı?
  8. KDV'den istisna edilen teslimler nelerdir?
  9. KDV iadesi gelir midir?

Ihracatta KDV iadesi ne zaman alınır?

- İhraç kaydıyla teslimler: İhraç edilmek kaydıyla ihracatçılara mal teslim eden imalatçılar tarafından düzenlenen faturada gösterildiği halde tahsil edilmeyen KDV, tarh ve tahakkuk ettirilerek tecil olunur. Tecil edilemeyen tutar, ihracatın 3 ay içinde gerçekleşmesi üzerine imalatçıya iade edilir.

İhracat istisna nedir?

Malın ihraç edilmeden önce yurt dışındaki alıcı adına hareket edenlere veya bizzat alıcıya işlenmek ya da herhangi bir şekilde değerlendirilmek üzere yurt içinde teslimi ihracat sayılmaz.

KDV iadesi ne kadar sürede alınır?

3065 sayılı KDV Kanunun 32 nci maddesine göre, iade talebinin, iade hakkı doğuran işlemin gerçekleştiği dönemi izleyen ikinci takvim yılının sonuna kadar yapılması zorunludur.

Ihracat KDV iadesi nasil yapilir?

Mükelleflerin mal ihracından kaynaklanan ve 5.000 TL'yi aşmayan nakden iade talepleri vergi inceleme raporu, YMM raporu ve teminat aranmadan yerine getirilir. İade talebinin 5.000 TL'yi aşması halinde, aşan kısmın iadesi vergi inceleme raporu veya YMM tasdik raporuna göre yerine getirilir.

İhracat masrafları nelerdir?

- Ürünlerin hedef pazara taşınması ile ilgili masraflar, navlun (kara, hava, deniz yolu), sigorta, liman ve boşaltma masrafları, doküman maliyetleri v.b. masraflardan meydana gelmektedir.

Ihracatta neden KDV yok?

İhracat Yönetmeliği'nde geçen transit ticaret yoluyla ihracat ise serbest dolaşıma girmemesi koşulu ile yurt dışına satışı durumunda KDVK 6/a maddesine göre verginin konusu dışında bırakılmıştır. Bu işleme ilişkin varsa ödenen KDV, KDVK 30/a maddesi gereği indirim konusu yapılamamaktadır.

Yurtdışı satışlarda KDV var mı?

Düzenlemeler ihracat şekillerine göre ayrı ayrı değil, mal ve hizmet ihracı olma üzere iki ayrı şekilde yapılmıştır. 3065 Sayılı KDV Kanunu'nun (11/1-a) maddesine göre, ihracat teslimleri ve bu teslimlere ilişkin hizmetler KDV'den istisnadır.

KDV'den istisna edilen teslimler nelerdir?

7103 sayılı Kanunla, organize sanayi bölgeleri ile küçük sanayi sitelerinin su, kanalizasyon, arıtma, doğalgaz, elektrik, haberleşme tesisleri ile yol yapımına ve küçük sanayi sitelerindeki işyerlerinin inşasına ilişkin, bunlara veya bunlar tarafından oluşturulan iktisadi işletmelere yapılan mal teslimleri ile hizmet ...

KDV iadesi gelir midir?

KDV iadesini, mal ve hizmet ihracatı yapan kurumlar ve kişiler alabilirler. Yapılan mal ya da hizmetlerin yurt dışı için yapılması durumunda kanuna uygun olarak gerçekleştirilmesi ise KDV iadesi alabilmelerine imkan sunar.