Midede kronik inflamasyon ne demek?

İçindekiler:

  1. Midede kronik inflamasyon ne demek?
  2. Mide iltihabı kaç ayda geçer?
  3. İnflamasyon +++ nedir?
  4. Mide iltihabına hangi bitki iyi gelir?

Midede kronik inflamasyon ne demek?

Bazı durumlarda bağışıklık sistemi yanlışlıkla kendi hücrelerine veya organlarına karşı antikorlar yapar ve onları tahrip edebilir. Midenin iç kısmını döşeyen hücrelere karşı bağışıklık sistemi antikor üretirse mide hücreleri de hasar görebilir. Bu durumda midede akut veya kronik inflamasyon yani gastrit oluşur.

Mide iltihabı kaç ayda geçer?

Yapılan tetkik ve teşhis ile beraber antibiyotik ve ilaç desteği, mide iltihabını geçirme noktasında en önemli etmenlerdir. Düzenli yapılan kontroller de tedavi ile beraber yaklaşık 2 hafta içerisinde bu rahatsızlık son bulur.

İnflamasyon +++ nedir?

İltihaplanma olarak bilinen inflamasyon, herkeste meydana gelen ve bağışıklık sisteminin vücudu çeşitli hastalık veya yaralanmalara karşı korumak amacıyla oluşturduğu bir tepkidir. Vücuttaki birçok iyileşme sürecinin temelinde inflamasyon oluşması yer alır.

Mide iltihabına hangi bitki iyi gelir?

Zencefil iltihap ve bakterilerle savaşarak vücudu rahatlatan bir bitkidir. Asit giderici özelliği de olan zencefil özellikle gastrit semptomlarını azaltmak için önerilmektedir. 1 bardak kaynamış suya birkaç parça zencefil atarak 4-5 dakika demlendirdikten sonra bitki çayı şeklinde zencefili tüketebilirsiniz.