Evde serum nasıl takilir?

İçindekiler:

  1. Evde serum nasıl takilir?
  2. Serum takmak ne işe yarar?
  3. Serum şişesi nasıl açılır?
  4. Serum ignesi nasil cikarilir?
  5. Aile hekimi evde serum takar mi?
  6. Serum nasıl takılır ve çıkarılır?
  7. Damar yolu kelebek nasıl çıkarılır?
  8. Izotonik ne kadar?
  9. Izotonik sodyum klorür serum neden kullanılır?
  10. Neofleks %0.9 izotonik sodyum klorür ne için kullanılır?

Evde serum nasıl takilir?

Hastanın koluna turnike bağlanır ve iğnenin gireceği yer antiseptikli pamuk ile silinir. Damara İV tedavisinde de olduğu gibi girilir. Katater kullanılıyorsa damara girildikten sonra ve kan geldiği görüldükten sonra damarın içindeki iğne geri çekilerek çıkarılır. Plastik kısım damar içine iyice itilerek bırakılır.

Serum takmak ne işe yarar?

Sıvı-elektrolit kayıplarının söz konusu olduğu durumlarda tedaviyi hızlandırıcı olarak yahut GİS (gastro-intestinal sistem) ya da ağız yoluyla ile ilaç ya da besin alınamayan hallerde hastalara serum takılır.

Serum şişesi nasıl açılır?

Cam Şişe Serumlarda İnfüzyon Seti Kullanımı Şişe askısının iç halkası ile dış halkası karşılıklı çekilerek açılır. Şişe, tıpanın ıslanması için birkaç kere baş aşağı çevrilir. Şişenin üzerindeki plastik kapak çıkartılır. İnfuzyon seti üzerindeki damla sayısını ayarlayan klemp kapatılır.

Serum ignesi nasil cikarilir?

İğnenin gireceği deri kısmı hastanın koluna turnike bağlanır. İğnenin gireceği deri kısmı antiseptikli pamuk ile silinir. Damara İV tedavide olduğu gibi girilir. Katater kullanılıyorsa damara girildikten sonra içindeki l iğne geri çekilerek çıkarılır.

Aile hekimi evde serum takar mi?

Hastanede yatan hastalara sıklıkla uygulanan serum takma işlemleri, evde tedavisine devam etmek isteyen hastalarda da hekim reçetesi doğrultusunda uygulanmaktadır.

Serum nasıl takılır ve çıkarılır?

Katater kısmından kan gelmemesi amacıyla serum ucu yerleştirilene kadar basınç uygulamak gerekir. Daha sonra serum setindeki iğne ucu çıkarılır. Serum setinin ucu ile katater birleştirilir . Son olarak serum askısına asılır ve serum setindeki düğme açılıp sıvı akışı sağlanır.

Damar yolu kelebek nasıl çıkarılır?

Bir el ile damara girilen noktaya antiseptikli pamuk ile baskı uygulanır. Diğer el ile iğnenin takıldığı yerden tutularak yavaşça geri çekilir. Damar yolunun çıkartıldığı yerde kanama olmaması ve o bölgenin şişmemesi amacıyla antiseptikli pamukla bir süre baskı uygulanmaya devam edilmelidir.

Izotonik ne kadar?

IZOTONIK SODYUM KLORUR COZELTISI , piyasada 9.02 ₺ satış fiyatıyla bulunabilir ve Normal Reçete ile satılır.

Izotonik sodyum klorür serum neden kullanılır?

İZOTONİK SODYUM KLORÜR ÇÖZELTİSİ vücudun susuz (dehidratasyon) ve tuzsuz kalması (sodyum deplesyonu) durumunun tedavisinde ve bu durumun oluşmasını önlemek için kullanılır.

Neofleks %0.9 izotonik sodyum klorür ne için kullanılır?

İçeriğinde sodyum ve klorür iyonları denilen vücudun temel elementleri bulunur. NEOFLEKS HİPERTONİK çözeltisi süratle düzeltilmesi gereken, sodyum klorür kaybı sonucu ortaya çıkan oldukça ağır elektrolit eksikliğinin tedavisinde kullanılır.