Şurup tatlısı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Şurup tatlısı nasıl yapılır?
  2. Meyveli şurup nasıl yapılır?
  3. Yoğun şerbet nasıl yapılır?
  4. Glikoz şurubu icinde ne var?
  5. Biberiye şerbeti nasıl yapılır?
  6. Tatlıya şerbet nasıl verilir?

Şurup tatlısı nasıl yapılır?

Şerbet Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Suyu ve şekeri, tencereye alalım.
  2. Sonra ocağa alıp, şeker eriyene kadar karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  3. Kaynamaya başladıktan sonra, 15 dakika daha kaynatalım.
  4. Sürenin sonunda, limonu tencereye koyup iyice karıştıralım ve 5 dakika daha kaynatalım.
  5. Şerbetiniz hazırdır.

Meyveli şurup nasıl yapılır?

Güzelce yıkayıp saplarını ve yapraklarını ayıkladığınız çilekleri derin bir kaba alarak ezin. Püre haline getirdiğiniz çilekleri su ve şekerle iyice karıştırın. İnce bir süzgeçten (veya tülbent) geçirdikten sonra servisinizi yapın. Bu karışımın hem kokusu hem tadı sizi kesinlikle büyüleyecek.

Yoğun şerbet nasıl yapılır?

Koyu şerbet yapmak için: 1 ölçü su için, 1.5 ölçü toz şeker kullanılırsa gerekli yoğunlukta şerbet elde edilir. 1 ölçü su ve 1 ölçü toz şeker kullanılarak yapılan şerbetlerde (koyu kıvamı tutturmak için) uzun zamana ihtiyaç vardır. Çünkü, şerbeti fazlaca kaynatıp suyunu uçurmak gerekir.

Glikoz şurubu icinde ne var?

Glikoz şurubu ise mısır nişastasından elde edilmektedir. Glikoz şekerinin, dekstroz, maltoz, maltotrioz ve yüksek şekerlerin belirli oranlarda karıştırılmış halidir. Kıvamlı yapısı, berrak, renksiz bir görünümü vardır. 1 gramı yaklaşık 4 kkal'dir ve boş enerji kaynağıdır.

Biberiye şerbeti nasıl yapılır?

Kaynayan suya biberiye ve lavantaları atın. 2 dakika kaynatın. Limon dilimlerini de atıp üzerini örterek demlemeye bırakın. Soğuduktan sonra süzüp buzdolabında soğutun.

Tatlıya şerbet nasıl verilir?

Ocağın altını yüksek ateşte açarak kaynayana kadar bekleyin. Şekerli suyu tam 10 dakika kaynattıktan sonra çeyrek limonun suyunu içerisine ilave edin. 3-4 dakika sonra ocağın altını kapatıp, soğuması için ayrı bir yere koyun. Soğuyan şerbeti, sıcak tatlının üzerine dökebilirsiniz.