Doğalgaz kesintisi ne zaman olur?

İçindekiler:

  1. Doğalgaz kesintisi ne zaman olur?
  2. Doğalgaz neden gelmiyor?
  3. Doğalgaz açma nasıl olur?
  4. Günü geçmiş doğalgaz faturası nasıl ödenir?

Doğalgaz kesintisi ne zaman olur?

Abone, faturasını son ödeme tarihinden sonraki 15 gün içerisinde ödemezse, en az 3 gün önceden haber verilerek doğal gaz kesilir. Ayrıca zamanında ödenmeyen faturalara gecikme zammı uygulanır. Yani son ödeme tarihinden sonra faturanızı öderken gecikmeden zamlanmış olarak ödersiniz.

Doğalgaz neden gelmiyor?

Eğer ocağa doğal gaz gelmiyor ise kombiye gaz gelmiyor demektir. Ocakta gaz yok ise dışarıdaki gaz saati vanası ve kesici bobini kontrol ediniz. Bobin pimini kendinize doğru çekiniz. Gaz gelmiyor ise fatura yatırılmadığı için gaz kesilmiştir veya dışarıdaki gaz saati üzerindeki gaz kesici gazı kesmiştir.

Doğalgaz açma nasıl olur?

Tesisat firması dağıtım şirketinden gaz açma randevusu alır ve tesisatınızı kullanım için onaylatır. Sayacınız bağlanır ve gaz verilir. Abonelik sözleşmesinden sonra doğal gaz kullanmak için, kullanım sözleşmesi yapmalısınız. İç tesisatınız varsa bu sözleşmeyi abonelik bağlantı sözleşmesiyle beraber yapabilirsiniz.

Günü geçmiş doğalgaz faturası nasıl ödenir?

Son ödeme tarihi geçmiş doğal gaz faturalarının bankalar ve PTT şubeleri aracılığıyla tahsil edilmeye başlandığı açıklandı. SAMGAZ Müşteri Hizmetleri Müdürü Esra Göktepe yaptığı açıklamada, son ödeme tarihi geçen faturaların da artık bankalar ve PTT iş yerleri aracılığı ile ödenebildiğini söyledi.