Yediemin borcundan kim sorumlu?

İçindekiler:

  1. Yediemin borcundan kim sorumlu?
  2. Hukukta yediemin ne demek?
  3. Yedieminli mal haciz edilir mi?
  4. Güveni kötüye kullanma suçu şikayete tabi midir?

Yediemin borcundan kim sorumlu?

Yedieminlik ücreti takip masraflarından olup, İİK'nun 59. maddesi ile "Takip masrafları borçluya aittir. Alacaklı, yapılmasını talep ettiği muamelenin masrafını ve ayrıca takip talebinde bulunurken borçlunun 62 nci maddeye göre yapabileceği itirazın kendisine tebliğ masrafını da avans olarak peşinen öder.

Hukukta yediemin ne demek?

İcra İflas Kanununda haciz edilen bir malın satışı gerçekleştirilinceye yahut taşınır bir malın tahliyesi durumunda malın sahibi bulunana dek ya da sahibi teslim alana dek muhafaza edilmek üzere teslim edildiği kişiye denir yediemin.

Yedieminli mal haciz edilir mi?

YEDİEMİNLERDEN HACİZLİ ARAÇ SATIN ALMA Bazı hallerde (borçlunun süre talebine alacaklı veya vekilinin muavfakat etmesi gibi) borçlu veya bir yakınına yediemin olarak bu mallar teslim edilir. Bu şekilde de o mal hacizlidir. Burada yapılan işlemin sonucu o malın haciz koyularak tasarruf yetkisinin kısıtlanmasıdır.

Güveni kötüye kullanma suçu şikayete tabi midir?

Güveni kötüye kullanma suçu, basit ve nitelikli hal olmak üzere iki şekilde işlenebilir. ... Suça dair şikayet hakkı 6 ay içerisinde kullanılmaz ise, bir daha aynı fiil ile ilgili şikayet hakkı kullanılamaz. Suçun nitelikli halleri, takibi şikayete bağlı suçlar arasında değildir, bu nedenle bir şikayet süresi yoktur.