Bipolar atağı nedir?

İçindekiler:

  1. Bipolar atağı nedir?
  2. Bipolar atakları nelerdir?
  3. Bipolar atak nasıl engellenir?
  4. Bipolar atak neden olur?
  5. Bipolar bozukluk geçici mı?

Bipolar atağı nedir?

Bipolar bozukluk uzun süreli ve karmaşık bir duygudurum hastalığıdır. Bu rahatsızlıkta manik, hipomanik ve depresif ataklar ortaya çıkar. Ataklar sırasında da hafif ancak çeşitli belirtiler ile bipolar bozukluk kendisini gösterebilir. Bipolar bozukluk tıbbi olarak manik depresif olarak da adlandırılır.

Bipolar atakları nelerdir?

Bipolar bozukluk veya manik depresif hastalıklarda, kişinin motivasyon, düşünme ve ruh halinde belirgin dalgalanmalar göze çarpar. Buna göre bipolar bozukluk hastaları hem depresif (çökkün) dönemler hem de coşkulu , neşeli veya olağanüstü sinirli bir ruh haline kapıldıkları dönemler geçirirler.

Bipolar atak nasıl engellenir?

Bipolar bozukluğun hem ataklarının tedavisinde hem de atakların tekrarlamasının önlenmesinde ilaç tedavisi önceliklidir. Duygudurum dengeleyici ilaçlar, antipsikotik ilaçlar, anksiyete giderici ilaçlar ve depresif dönemlerde antidepresan ilaçlardan yararlanılır.

Bipolar atak neden olur?

Bipolar bozukluğun kesin nedeni bilinmemektedir fakat bir kişinin bipolar tanısı alabilmesi için birçok durumun bir arada geliştiği faktörler olduğu belirtiliyor. Bu faktörler arasında; beyindeki kimyasal dengesizlikler, genetik aktarım ve tetikleyici faktörler yer almaktadır.

Bipolar bozukluk geçici mı?

Bipolar hastaların %15'i bir daha hiç hastalanmayacak şekilde tamamen iyileşir. Hastaların %45'i yaşam boyunca çeşitli dönemlerde ataklar yaşar, atakların arasında tamamen iyilik hali söz konusudur.