Konya'da kaç tane göl var?

İçindekiler:

  1. Konya'da kaç tane göl var?
  2. Konyada gol var mı?
  3. Beyşehir Gölüne su nereden geliyor?
  4. Beyşehir Gölü Nasıl bir göl?
  5. Konya'da hangi Gol Var?
  6. Beyşehir gölüne girilir mi?
  7. Konya Beyşehir gölüne nasıl gidilir?
  8. Beyşehir gölü nasıl oluştu?
  9. Beyşehir Gölü suyu nereye dökülür?
  10. Beyşehir Gölü'nde yüzülür mü?
  11. Beyşehir Gölü Nasıl Gidilir?
  12. Konya merkezden beyşehire nasıl gidilir?
  13. Beyşehir gölünün etrafı kaç kilometre?

Konya'da kaç tane göl var?

Konya ilinde bulunan 14 adet göl haritada gösteriliyor, sayfa 1.

Konyada gol var mı?

Konya Ovası'ndaki Türkiye´nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü sahili, Antalya sahillerini aratmıyor. Özellikle hafta sonları Karaburun Plajı'na akın eden Beyşehirliler, gölde yüzüp, sahilde güneşleniyor.

Beyşehir Gölüne su nereden geliyor?

Beyşehir Gölü'nün güneyinde yer alan Gembos Polyesi'nin sularını Manavgat Çayı'na göndermektedir. Karstik formasyon içinden, yeraltından olan bu akışa, 2005'te yapılan Gembos Derivasyon Kanalı ve Derebucak Barajı ile müdahale edilmiştir.

Beyşehir Gölü Nasıl bir göl?

Beyşehir gölü kapladığı alan bakımından Türkiye'nin 3'üncü büyük gölü ve aynı zamanda ülkenin en büyük tatlı su gölüdür. Su seviyesine göre (1.121 - 1.125 metre) 6 kilometrekarelik bir alanı kaplar. Oluşumu bakımından tektonik meşeyli, karstik bir göldür. ... Gölde su seviyesine göre ada sayısı da değişmektedir.

Konya'da hangi Gol Var?

konyadaki göller
  • TUZ GÖLÜ Ekim 2017. ...
  • SUĞLA GÖLÜ Ekim 2017. ...
  • MEKE GÖLÜ Ekim 2017. ...
  • ILGIN (ÇAVUŞÇUOLU) GÖLÜ Ekim 2017. ...
  • EBER GÖLÜ Ekim 2017. ...
  • BEYŞEHİR GÖLÜ Ekim 2017. ...
  • AKŞEHİR GÖLÜ Ekim 2017.

Beyşehir gölüne girilir mi?

Gölün kenarında güzel piknik alanlari var. Ayrıca biraz içeride kamp alanları ve plaj var. Giriş ücretli olmasına rağmen halk plajından beterdi.

Konya Beyşehir gölüne nasıl gidilir?

Beyşehir Gölü'de gitmek için öncelikle Konya şehrine ulaşmak lazımdır. Konya şehrine kendi özel arabanızla, otobüsle veya uçakla gelebilirsiniz. Konya şehrine vardıktan sonra Beyşehir ilçesine gitmeniz lazımdır. Bu ilçede Beyşehir Gölü rahatça bulunmaktadır.

Beyşehir gölü nasıl oluştu?

Beyşehir Gölü, etrafında yer alan dağların yükselmesi ile oluşmuştur. Bu göl Anamas ve Sultan Dağları arasında meydana gelmiştir. Bu iki dağ arasında yer alan fayın sonucunda tektonik yapılı olan Beyşehir Gölü oluşmuştur.

Beyşehir Gölü suyu nereye dökülür?

Beyşehir Gölü büyüklük açısından Türkiye'nin üçüncü gölü konumundadır. Fakat Türkiye'nin en büyük tatlı su gölüdür. Yer altından Manavgat çayına bağlanır ve buradan Akdeniz'e dökülür. Antalya körfezi ile uzaklığı 130 km civarındadır.

Beyşehir Gölü'nde yüzülür mü?

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, vatandaşlar gölde yüzmenin tadını Eylül ayında da çıkarıyor. ... Göl sularında yüzenler, sudan çıktıklarında uzun süre güneşlenme fırsatı buldu. Vuslat Parkı kıyısındaki kumsal alan da ailelerin ilgi gösterdiği yüzülen kesimler arasında yer aldı.

Beyşehir Gölü Nasıl Gidilir?

Beyşehir Gölü'de gitmek için öncelikle Konya şehrine ulaşmak lazımdır. Konya şehrine kendi özel arabanızla, otobüsle veya uçakla gelebilirsiniz. Konya şehrine vardıktan sonra Beyşehir ilçesine gitmeniz lazımdır. Bu ilçede Beyşehir Gölü rahatça bulunmaktadır.

Konya merkezden beyşehire nasıl gidilir?

Konya Otobüs Terminali'nde yer alan Beyşehir otobüslerini kullanarak Beyşehir'e 1,5 saat kadar bir sürede gelmeniz mümkündür. Bilet ücretleri ise 18 ile 20 TL arasında değişmektedir.

Beyşehir gölünün etrafı kaç kilometre?

Yüzölçümü 651 kilometrekare, uzunluğu 45 kilometre, en geniş yeri 25 kilometredir. Çevresi, yüksekliği 2 bin metreyi aşan dağlarla çevrilidir. Deniz seviyesinden yüksekliği ise 1.115 metredir. Gölün içinde pek çok ada vardır.