Gırtlak iltihabı nedir?

İçindekiler:

  1. Gırtlak iltihabı nedir?
  2. Ses telleri iltihabı neden olur?
  3. Sesim neden çatallı çıkıyor?
  4. Ses bozulması neden olur?

Gırtlak iltihabı nedir?

Larenjit (Gırtlak İltihabı) Nedir? Larenks (gırtlak), ses tellerini barındıran ve besinlerin nefes borusuna kaçmasını engelleyen yapıdır. Larenjit, larenksin (gırtlak) iltihabıdır. Çoğunlukla virüslerin neden olduğu bir enfeksiyona bağlıdır.

Ses telleri iltihabı neden olur?

Ağız yoluyla alınan virüs ve bakteriler bademciklere yapışmaktadır. Bu bakteriler ve virüsler sonrasında ses tellerinde iltihaplanmalara sebep olmaktadır. Ses kısılması,ses telleri iltihabının en belirgin belirtisidir. Ses tellerinin yorulmaması için kısık sesle konuşmanız yararınıza olacaktır.

Sesim neden çatallı çıkıyor?

Larenjit, ses tellerinin ya da larinksin enfeksiyonudur. Bu enfeksiyonla birlikte ses kalın ve çatallı çıkmaya başlar. Larenjit kısa süreli ya da uzun süreli olabilir. Genellikle ani başlangıçlı olup hafta içerisinde iyileşir.

Ses bozulması neden olur?

Ses kısıklığına; grip, nezle, soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu rahatsızlıkları, midedeki asitli içeriğin boğazı tahrişine neden olan reflü gibi hastalıklar, sigara kullanımı ya da pasif içicilik, kafein içeren içecekler veya alkollü içeceklerin tüketilmesi, çığlık, uzun süreli yüksek desibelli şarkılar söylemek ve ...