Çocuklarda nörolojik problemler nelerdir?

İçindekiler:

  1. Çocuklarda nörolojik problemler nelerdir?
  2. Çocuk Nörolojisi ne ile ilgilenir?
  3. Çocuk nöroloji kaç yaşa kadar bakar?
  4. Miyelinizasyon gecikmesi nedir?
  5. Çocuk gelişimi ile hangi doktora gitmeliyiz?
  6. Geç konuşan çocuk için hangi bölüme gidilmeli?
  7. Çocuk kaç yaşına kadar çocuk doktoruna gider?
  8. 17 yaş hastaya kim bakar?
  9. Myelinizasyon ne demek?
  10. Sinir sisteminde Miyelinizasyon ne zaman tamamlanır?
  11. Çocuk gelişimi için hangi bölüm bakıyor?
  12. Boy uzaması için hangi doktora gidilir?
  13. Çoçuklarda unutkanlık için hangi doktora gidilir?
  14. Konuşmayan çocuk için hangi doktor?
  15. Hastanelerde kaç yaşa kadar çocuk sayılıyor?

Çocuklarda nörolojik problemler nelerdir?

Genel Tanıtım
  • Çocuk Nörolojisinin İlgilendiği Hastalıklar Nelerdir? ...
  • Serebral Palsi(Beyin Felci) ...
  • Hipotonik Bebek(Gevşek Bebek) ...
  • Epilepsi(Sara Hastalığı) ...
  • Hareket Bozuklukları ...
  • Otizm. ...
  • Nöromotor Gelişimde Gerilik. ...
  • Baş Dönmesi(Vertigo)
Daha fazla öğe...

Çocuk Nörolojisi ne ile ilgilenir?

Büyüme sürecinde çocuğun diğer organ sistemleri gibi, beyin ve sinir sisteminin de, yaşına uygun gelişim özelliklerini kazanıp kazanmadığı izlenmelidir. Çocuk nörolojisi, gebelikten erişkin yaşa kadar çocuğun gelişim sürecini etkileyen olumsuz etkileri saptayıp, bu durumların tedavi ve rehabilitasyonu ile ilgilenir.

Çocuk nöroloji kaç yaşa kadar bakar?

Çocuk nörolojisi, 0-18 yaş aralığındaki çocukların beyin, omurilik, sinir ve kas hastalıklarının tanı ve tedavisi ile ilgilenen uzmanlık dalıdır.

Miyelinizasyon gecikmesi nedir?

- Dismiyelinizasyon: Miyelinizasyon işleminin hasara uğraması ve kayıptan çok düzensiz, anormal görünümlü ve yamasal tarzda bozuk bir miyelin oluşumunun gerçekleşmesidir. - Gecikmiş miyelinizasyon: Miyelin depolanması gecikmiştir fakat bu progresif değildir. Buna en iyi örneklerden biri malnütrisyondur.

Çocuk gelişimi ile hangi doktora gitmeliyiz?

Çocuk gelişimi hangi doktor bakar sorusunun cevabını çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları olarak verebiliriz.

Geç konuşan çocuk için hangi bölüme gidilmeli?

Geldik merak ettiğiniz “Geç konuşan çocuk için hangi doktora gidilir?” sorusunun cevabına. Çocuğunuz konuşma güçlüğü yaşıyorsa Çocuk Nöroloji bölümüne başvurmalısınız.

Çocuk kaç yaşına kadar çocuk doktoruna gider?

Çocuğun erişkinden en önemli farkı 18 yaşına kadar sürekli olarak büyüyor olmasıdır. Bu nedenle çocuk doktorları 18 yaşına kadar olan tüm bireylere bakabilmektedir.

17 yaş hastaya kim bakar?

Çocukluk döneminde başlayıp erişkinlik döneminde de tanı, tedavi ve takip gerektiren hastalıklarda hastaların, 18 (onsekiz) yaşına kadar çocuk ana/yan dal uzman tabipleri tarafından; 18-23 yaş arasında hem çocuk hem erişkin ana/yan dal uzman tabipleri tarafından; 23 yaş sonrası ise erişkin ana/yan dal uzman ...

Myelinizasyon ne demek?

Miyelin kılıf genellikle bir sinir hücresinin (nöronun) aksonunu çevreler. Sinir sisteminin düzgün çalışması için olmazsa olmazlardandır. Nöroglianın bir çıkıntısıdır. Miyelin kılıfın oluşması miyelinizasyon veya miyelinleşme olarak adlandırılır.

Sinir sisteminde Miyelinizasyon ne zaman tamamlanır?

Anne karnındaki bebeğin ilk üç haftasında nöral tabaka oluşmaya başlar ve 5. haftada ise ön beyin, orta beyin ve arka beyin oluşumu tamamlanır. 22. haftada ise miyelinizasyon denen nöronların miyelin kılıfla kaplanması durumu başlar.

Çocuk gelişimi için hangi bölüm bakıyor?

Endokrinoloji bölümü, vücudumuzun hormonlar ve bunları salgılayan salgı bezleri ile ilgili sorunları ve hastalıkları ile uğraşan tıp bilimin dalıdır. Çocuk Endokrinolojisi veya tıp diliyle Pediatrik Endokrinoloji ise yenidoğan döneminden 18 yaşına kadar olan bebek, çocuk ve ergenlerle ilgilenir.

Boy uzaması için hangi doktora gidilir?

Boy problemi yaşayanlar boylarının uzaması için gerekli tedaviler için Ortopedi uzmanına başvurması gerekir. Yukarıda anlattığımız gibi problemlerin görülmesi ile gerekli tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Bu yöntemler genel olarak cerrahi operasyonlar ile gerçekleştirilmektedir.

Çoçuklarda unutkanlık için hangi doktora gidilir?

Unutkanlık ve dikkat dağınıklığı için hangi doktora gitmeliyim. Hastaneye hafıza kaybı ya da unutkanlık gibi hastalıklar nedeniyle gidildiği zaman, nöroloji bölümüne müracaat edilmelidir.

Konuşmayan çocuk için hangi doktor?

Geldik merak ettiğiniz “Geç konuşan çocuk için hangi doktora gidilir?” sorusunun cevabına. Çocuğunuz konuşma güçlüğü yaşıyorsa Çocuk Nöroloji bölümüne başvurmalısınız.

Hastanelerde kaç yaşa kadar çocuk sayılıyor?

24.03.2013 tarihli ve 28597 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği' nde de çocuk hastalar 18 (onsekiz) yaş altı olarak belirlenmiş durumdadır.